Kvarn med café och fler närpoliser är några av önskemålen. Bilden till höger är en genrebild. Foto: Mikael Andersson

Önskas: Fler närpoliser och bakluckeloppis i Järfälla

Kvarn med café, bussar från Viksjö till Kista och fler närpoliser – drömnyheterna från Järfällaborna har trillat in i lokala Facebook-grupper.

  • Publicerad 15:40, 10 jan 2018

För ett par veckor sedan frågade vi runt bland Järfällabor om hur deras drömlöpsedlar för 2018 ser ut. Bland annat efterfrågades fler mötesplatser för äldre, bostäder för unga och fler utegym.

När vi ställde frågan i lokala Facebook-grupper kom flera önskemål in. Här listar vi några av de saker som folk från runtom i kommunen vill se under året.

Det här vill vi ska hända i Järfälla 2018

Facebook-gruppen Händer i Kallhäll och Stäket:

Johnny Andersson: "Det räcker med byggandet av bostäder på varje ledig gräsplätt."

Ulla Hannegård skriver "Gärna fler synliga poliser ute. Skulle gärna se nåt ställe där det finns kaffe och te i lösvikt. Finns inget vad jag vet men jag kan ju ha missat nåt. Skulle också önska mig möjlighet till bakluckeloppis."

Facebook-gruppen Det händer i Skälby Järfälla:

En önskan från Per Carlsson är "Att Barkarbybron blir dubbelriktad för fordonstrafik igen."

Kim Hagström vill "Att vi får en ny fin kvarn med caféverksamhet!"

En annan kommentar lyder "Att kommunen får ändan ur och bygger Veddestabron.
Att den enda motorsportbanan i länet för carting och motsvarande finns kvar."

Facebook-gruppen Viksjös anslagstavla:

Emelie Kreibom vill "Att SL ser till så vi som jobbar i Kista (Norrorts största arbetsplats) kan åka kommunalt till jobbet. Efter deras idiotförändringar tar det över 1 timme att åka samma sträcka som tidigare tog 35 min och med bil tar 15 min."

Viksjös nya busslinjer rör upp känslor

Nina Larrea listar flera drömlöp, till exempel: "Fler familjer än nånsin ute på Järvafältet istället för på handelsplatserna";  "Fryshuset öppnar stora fräscha lokaler i Järfälla med massor av aktiviteter för barn och unga"; "Smarta bostadslösningar ger fler hyresrätter och bättre ungdomsboenden i Järfälla."

Jenny Granberg önskar "Att närpolisen kommer tillbaka till Viksjö centrum."

Så gick det med förra årets önskenyheter

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här bor de mitt i historiens vingslag

Nyheter StockholmDirekt cyklar. Möt familjen i ett av Järfällas äldsta bostadshus Det finns inte en enda rak vinkel i den gamla brovaktarstugan vid Stäketbron i Järfälla. Men massor av lokal historia, ända från 1600-talet. Något familjen Sundelin, som bott här i snart 10 år,...fredag 6/7 11:56

Dags igen: då stängs pendeltågen av i sommar

Nyheter Så reser du istället Är det dags, är det dags, är det dags igen? Japp, det är det. För pendeltågsavstängningar alltså.fredag 6/7 11:35