Många har lagt blommor i skogspartiet på Söderhöjden där en person sköts ihjäl i onsdags förra veckan. I morgon, tisdag, hålls ett öppet möte i Huset på höjden. Foto: Mikael Andersson

Öppet möte om skjutningarna på Söderhöjden

I morgon, tisdag, hålls ett öppet möte i Huset på höjden, på Söderhöjden i Jakobsberg. Polisen, Järfällahus och representanter från kommunen vill informera boende om de tre skjutningarna som på kort tid inträffat i området, och svara på frågor från boende.

  • Publicerad 12:02, 4 feb 2019

Ett batteri av åtgärder har varit igång på Söderhöjden sedan en dryg vecka tillbaka, med anledning av de tre skjutningar som inträffat i området, den sista ett mord som skedde i onsdags.

Man död efter ny skjutning i Jakobsberg

Som vi berättade förra veckan har polisen ökat sin närvaro. Även kommunens och Järfällahus trygghetsvärdar har haft fullt fokus på Söderhöjden.

– Efter den första skjutningen vid Ica var flera trygghetsvärdrar på plats till efter klockan 01 på natten. Efter skjutningen på tisdagen, inne på Ica, gjorde vi samma sak och när dödsskjutningen skedde i ett skogsparti på onsdagskvällen var de snabbt på plats, säger Johannes Franke, kommunikationschef på Järfällahus.

I minst en vecka frammåt kommer trygghetsvärdar och även bostadsbolagets fastighetsskötare att röra sig extra mycket i området för att öka tryggheten. Den som inte vill gå ut ensam kan även ringa trygghetsvärdarna och få sällskap (se faktaruta), säger Johannes Franke.

Möte för alla

Nu bjuder också Järfällahus, tillsammans med lokalpolisen och Järfälla kommun, in boende till öppet möte. Det kommer att hållas i Huset på höjden på tisdag kväll och är öppet för alla.

– Både vi och polisen kommer att informera om läget och vad vi gör. Det blir en kort presentation, sedan blir det öppen frågestund då folk kan lyfta saker de undrar över eller funderar på. Vår personal som är ute märker att många vill prata och har frågor, säger Johannes Franke.

När det gäller brottsutredningarna har polisen på måndagsförmiddagen inga nya uppgifter.

– Det har inte skett några gripanden under helgen och jag har inga uppgifter om att det ska ha skett något nytt i något av ärendena, säger Per Fahlström, presstalesperson hos Stockholmspolisen.

Öppet möte med chans att ställa frågor

Allmänheten bjuds in till ett öppet möte.

Tid: Tisdagen 5 februari klockan 18-20.

Plats: Huset på höjden, Söderhöjden (Engelbrektsvägen 47)

Arrangör: Järfällahus, lokalpolisen, Järfälla kommun

Vill du ha sällskap ute av trygghetsvärdarna? Ring 08-580 836 90.

Visa merVisa mindre