Proaktiv. Andrea Hedin (M) ska ta reda på hur tryggheten kan ökas i Norra Djurgårdsstaden. Foto: Sigrid Malmgren

Öppet möte om tryggheten i Norra Djurgårdsstaden

Andrea Hedin (M) vill få stopp på de senaste månadernas oroligheter i Norra Djurgårdsstaden. Nu välkomnar hon de boende i området till ett öppet möte med fokus på trygghetsfrågor.

  • Publicerad 19:20, 11 sep 2019

I juni berättade vi att stadsdelsnämnden och föreningen Föräldravandring Östermalm ingått i ett nytt samarbete för att arrangera föräldravandringar i Norra Djurgårdsstaden. Nu tar moderaterna, med stadsdelsnämndens ordförande Andrea Hedin (tidigare Ström) i spetsen, ytterligare ett steg i samma riktning.

Nytt samarbete för en tryggare stadsdel

Torsdag den 12 september bjuder hon in de boende i Norra Djurgårdsstaden med anledning av rån och, framför allt, stölder som rapporterats under sommaren.

– Det är viktigt att vi agerar direkt, innan det blir ett stort problem. Jag tror att de som bor i området har idéer om hur vi kan jobba med trygghetsfrågorna, säger hon.

Andrea Hedin säger att hon tagit del av människors oro på sociala medier och att hon även blivit kontaktad av flera boende i området. Men samtidigt vill hon inte måla upp en felaktigt negativ bild av Norra Djurgårdsstaden. Här finns inte högre kriminalitet än i andra delar av staden.

– Nej, det sticker inte ut i brottsstatistiken och jag skulle inte definiera det som otryggt. Däremot vill jag agera proaktivt. Jag rör mig mycket i området men de boende ser mycket mer. Finns det mörka platser där det behövs belysning? Behövs det kameror eller ordningsvakter? Jag är öppen för förslag, säger Andrea Hedin.

Mötet, som inleds klockan 17:30, äger rum på Bean there, Fågelhundsgatan 28-30.

Ingen föranmälan krävs.

Här är Östermalms växande och grönskande oas