Öppnar upp. Kungsbyns djurpark öppnar igen. Något parkägaren Henrik Ludvigsson är glad över. Foto: Liselotte Wallebring

Öppnar parken igen: ”Min stora passion”

Familjen Ludvigsson som driver Kungsbyns djurpark har ett tufft år bakom sig. Vilket gjort att parken har hållits stängd. Men nu ger de beskedet många har väntat på: – Nu är vi är superredo att köra igång igen, säger Henrik Ludvigsson.

  • Publicerad 14:46, 1 jul 2019

I princip alla djur är kvar, i alla fall 90 procent av dem.

I åtta år höll Kungsbyns djurpark, vid Sagån, mellan Enköping och Västerås öppet. Men inför förra säsongen var ägarna av parken tvungna att stänga parken för allmänheten av privata skäl.

Men nästan alla djuren har bott kvar på gården sedan dess, och parken har fortfarande tagit emot skol- och förskoleklasser, men i begränsad skala.

Men nu ger Kungsbyn beskedet många gått och hoppats på. Parken kommer att öppnas igen. Från och med den 2 juli kommer parken att ha ”smygöppet” för allmänheten.

Men redan nästa år ska parken vara öppen som precis som tidigare år. Beskedet har tagits emot med kärlek och glädje i sociala medier.

– Vi har en tuff period bakom oss. Men vi har fått en sådan enorm respons. Det är så många som har hört av sig med en massa fina mejl och jag känner att det går inte att hålla parken stängd längre. Det här är min stora passion, säger Henrik Ludvigsson som driver Kungsbyn.

”Smygöppen”

Under det som Henrik kallar för en ”smygöppen” säsong så kommer parken att vara öppen. Men i en begränsad omfattning.

– Vi kommer inte ha samma aktiviteter som tidigare. Det är istället närheten till naturen som är det viktiga. Från 2020 kommer vi sedan successivt gå tillbaks till hur Kungsbyn var förut, med ormshower och matningar, säger Henrik Ludvigsson.

Djuren är kvar

Och trots att parken hölls stängd förra året har nästan alla djur på gården blivit kvar.

– I princip alla djur är kvar, i alla fall 90 procent av dem. Några har flyttat till andra parker eller till privatpersoner. Vi har egentligen bara stannat upp allting, gården är sig lik. Nu är vi är superredo att köra igång igen tillsammans med alla djur. Alla är välkomna att besöka parken, säger Henrik Ludvigsson.

BLÅLJUS: Hotellgäst fick bil sabbad, rattfyllo drog runt i Fjärdhundra och mindre brand i simhallsbygget

Nyheter Trots allt – löningshelg, studentfirande – blev det en relativt lugn helg i Enköping.måndag 1/6 10:26

”Det känns fantastiskt”

Nyheter Många har hört och sett honom spela. Men inte på det här viset. Nu solodebuterar Ulf Paulsson under artistnamnet AceGod. – Det här var något jag behövde göra, säger han.måndag 1/6 8:48