Nya krafter. Större kullar med aspiranter är på ingång. Foto: Linda Lundberg

öppnar polisens områdeskontor i Bro

Polisens områdeskontor i Kungsängen kommer att vara stängt två tisdagar i rad över jul och nyår. Därefter kommer polisen att börja alternera mellan Kungsängen och Bro.

  • Publicerad 09:00, 20 dec 2017

Sedan september finns kommunens poliser på plats i kommunhusets reception i Kungsängen, varje tisdag klockan 14.30-16.30. När de öppnar igen efter nyår är det även Bros tur.

– Det är kommunens eviga förbannelse att ha två tätorter. Men det området med mest problem är Bro, så det finns en poäng med att vara där, säger Magnus Nilsson, kommunpolis.

Från och med tisdagen den 9 januari kommer poliserna att finnas för kommuninvånarna i Kungsängen jämna veckor och i Bro ojämna veckor. I Bro blir basen Brohuset. Tiderna som gäller är samma som förut.

– Målet är att vara på båda ställena varje vecka, men vi når inte riktigt dit än. Resursen är så skör, så nu kör vi det vi vet att vi klarar av, säger Magnus Nilsson.

Men mer resurser utlovas framöver. Större kullar med nya polisaspiranter väntar i vår och fram till år 2020.

– Det är jättebra, vi saknar en del kroppar här. Det är bara beklagligt att det tar sådan tid, säger Magnus Nilsson.

När poliserna inte är på plats på områdeskontoren finns de dels i tjänst för 112-uppdrag i hela nordvästra Stockholm. Utöver det finns en grupp områdespoliser som jobbar mer lokalt och med synligt ansvar i Upplands-Bro och Järfälla.

Områdeskontoren finns till för den som vill träffa sin lokala polis för samtal som inte är akuta som 112-ärenden.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet