Skyltat. Snart kan man hitta tillbaka till Black Sheep. Foto: Leif Oldenburg

Öppningen av nya fritidsgården blir försenad

Flytten av den fritidsgården Black Sheep i Hagalund har stött på problem. Lokalen, som skulle varit färdigbyggd i slutet av sommaren, är fortfarande under renovering.

  • Publicerad 15:10, 28 aug 2020

Vi får göra så gott vi kan därifrån under den här tiden.

Under uppsikt. Mathias Johansson ansvarar för verksamheten Black Sheep. Foto: privat

Före sommaren flyttade ungdomsgården Black Sheep ut från sina tidigare lokaler. Då var tanken att få flytta in i de nya lokalerna direkt efter sommaren.

– Men tyvärr så har det blivit förseningar i byggnationen av ungdomsgården, säger Mathias Johansson, verksamhetsansvarig för södra Solna på Kultur och Fritidsförvaltningen.

Enligt Solnas Fastighetsförvaltning är det förseningar i leveransen av ventilationsutrustningen som orsakat flaskhalsen. Just nu är den nya prognosen att inflytt kan ske cirka fem veckor efter utsatt datum.

Fortsätter i sommarlokalen

Det är sannolikt att coronapandemin är en bidragande orsak till förseningen, menar Mathias Johansson. Under tiden har verksamheten fått fortgå i den lokal som har funnits över sommaren till verksamhetens förfogande i Skytteholmsparken.

– Det är en tillfällig lösning som får fortsätta tills dess att lokalerna blir inflyttningsbara, säger Mathias Johansson.

I Skytteholmsparken har verksamheten även kunnat bedrivas mycket utomhus då förutsättningarna skiljer sig en del från den ordinarie tilltänkta lokalen.

– Det är en annan typ av lokal och vi kan inte göra allt vi vill, men vi får göra så gott vi kan därifrån under den här tiden, säger Mathias Johansson.

En del nytt

På den nya adressen i Hagalundsområdet kommer det finnas mycket som känns igen från de gamla lokalerna, dock än mer anpassat för den äldre målgruppen än innan. Det kommer finnas replokaler, musikstudio, danslokal och filmredigeringslokal med utlån. Men det kommer också finnas utrymme för nya användningsområden som kommer diskuteras fram i samråd med nya och gamla besökare.

– Vi är inte helt klara med vad som ska finnas men vi pratar om att kunna erbjuda ett biljardbord och lite mer fysisk rörelse som vi inte har haft förut. Och så kanske vi kommer kunna satsas lite på spelkulturen, men vi får se.

Black sheep

Black sheep startade i Stenbackaskolan i Huvudsta 2006 men flyttade senare till Hagalunds industriområde där verksamheten har legat tills i våras. Nya adressen i Hagalundsområdet på Hagalundsgatan 38A

Från och med i höst är målgruppen 16-19-åringar.

Lokalerna har bland annat varit replokal för en lång rad band.

Verksamheten finansieras av kultur- och fritidsförvaltningen i Solna stad.

Visa merVisa mindre

Scenhäng. Jönssonligan spelar på Black Sheep. Bilden är en arkivbild. Foto: Leif Oldenburg