Ägaren Reza Jafaripour är lagom nervös inför öppningen samtidigt som de sista detaljerna fixas inför kvällens premiär. Foto: Helle Kikerpuu

Öppningsdags för Täbys nya tapasbar

Idag öppnar Täbys nya, och efterlängtade, tapasbar och gästerna har redan börjat strömma till. Lagom nervöst tycker ägaren Reza Jafaripour.

  • Publicerad 15:33, 15 dec 2017

Idag, den 15 december klockan 16:00 öppnar Täbys nya tapasbar El Olivio på Göran Elgfelts Gata 5 och timmarna innan fixas det allra sista inför öppningen. I köket förbereder kockarna inför kvällens premiärservering.

– Jag är inte särskilt nervös, bara lite och det är väl bara normalt inför en öppning, säger Reza Jafaripour, restaurangägare.

Under ett års tid har Reza och kollegan Beswas letat plats, planerat och inrett restaurangen. Det nya golvet är importerat från Spanien för att, tillsammans med annan inredning, ge den där riktiga Spanienkänslan. Själva menyn kommer bestå av en klassiskt tapasmeny och en modern meny, och kommer ändras var tredje vecka.

– Det känns bra nu. Vi har ett riktigt bra team i köket med en kock från Spanien som jobbat i en restaurang med Michelinstjärna.

Efterlängtad premiär

In genom dörren kommer plötsligt två damer och hälsar på Reza som meddelar att restaurangen öppnar först klockan 16:00.

– Vi som har väntat på att ni ska öppna, säger dem.

Den senaste tiden har Reza även tagit emot flera mejl med förfrågningar om när de öppnar. Och gästerna har inte väntat med att boka bord.

– Vi har nästan fullbokat idag och imorgon, säger Reza.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Två fall av misshandel i Täby

Nyheter Berusad vid skatepark Under samma kväll fick polisen med knappt 30 minuters mellanrum in två samtal om misshandel i Täby.måndag 25/6 15:22

Åkte till krockskadad bil – fann 10 skadade bilar

Nyheter "Blod kring bilen" Det var i helgen när polisen åkte ut till Vallentuna för att se över en krockskadad bil som man hittade tio andra bilar som drabbats av skadegörelse.måndag 25/6 15:13

Vi är stockholm