Ägaren Reza Jafaripour är lagom nervös inför öppningen samtidigt som de sista detaljerna fixas inför kvällens premiär. Foto: Helle Kikerpuu

Öppningsdags för Täbys nya tapasbar

Idag öppnar Täbys nya, och efterlängtade, tapasbar och gästerna har redan börjat strömma till. Lagom nervöst tycker ägaren Reza Jafaripour.

  • Publicerad 15:33, 15 dec 2017

Idag, den 15 december klockan 16:00 öppnar Täbys nya tapasbar El Olivio på Göran Elgfelts Gata 5 och timmarna innan fixas det allra sista inför öppningen. I köket förbereder kockarna inför kvällens premiärservering.

– Jag är inte särskilt nervös, bara lite och det är väl bara normalt inför en öppning, säger Reza Jafaripour, restaurangägare.

Under ett års tid har Reza och kollegan Beswas letat plats, planerat och inrett restaurangen. Det nya golvet är importerat från Spanien för att, tillsammans med annan inredning, ge den där riktiga Spanienkänslan. Själva menyn kommer bestå av en klassiskt tapasmeny och en modern meny, och kommer ändras var tredje vecka.

– Det känns bra nu. Vi har ett riktigt bra team i köket med en kock från Spanien som jobbat i en restaurang med Michelinstjärna.

Efterlängtad premiär

In genom dörren kommer plötsligt två damer och hälsar på Reza som meddelar att restaurangen öppnar först klockan 16:00.

– Vi som har väntat på att ni ska öppna, säger dem.

Den senaste tiden har Reza även tagit emot flera mejl med förfrågningar om när de öppnar. Och gästerna har inte väntat med att boka bord.

– Vi har nästan fullbokat idag och imorgon, säger Reza.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Vallentunaduo återförenad – efter tre decennier isär

Nyheter "Man vet aldrig hur långt man kan nå" Efter att ha umgåtts i samma gäng under tonåren i Vallentuna, har de nu 30 år senare återknutit kontakten för att skapa musik tillsammans.fredag 19/10 14:08

Bönderna rustar efter sommarens extremhetta

Nyheter "Skulle bli problematiskt med en till varm sommar" En krissommar med oerhörd torka skapade stora problem för bönderna. Vi besökte en av Norrorts bönder för att ta reda på hur de överlevt sommaren – och hur tankarna på framtiden går.fredag 19/10 14:05