Ägaren Reza Jafaripour är lagom nervös inför öppningen samtidigt som de sista detaljerna fixas inför kvällens premiär. Foto: Helle Kikerpuu

Öppningsdags för Täbys nya tapasbar

Idag öppnar Täbys nya, och efterlängtade, tapasbar och gästerna har redan börjat strömma till. Lagom nervöst tycker ägaren Reza Jafaripour.

  • Publicerad 15:33, 15 dec 2017

Idag, den 15 december klockan 16:00 öppnar Täbys nya tapasbar El Olivio på Göran Elgfelts Gata 5 och timmarna innan fixas det allra sista inför öppningen. I köket förbereder kockarna inför kvällens premiärservering.

– Jag är inte särskilt nervös, bara lite och det är väl bara normalt inför en öppning, säger Reza Jafaripour, restaurangägare.

Under ett års tid har Reza och kollegan Beswas letat plats, planerat och inrett restaurangen. Det nya golvet är importerat från Spanien för att, tillsammans med annan inredning, ge den där riktiga Spanienkänslan. Själva menyn kommer bestå av en klassiskt tapasmeny och en modern meny, och kommer ändras var tredje vecka.

– Det känns bra nu. Vi har ett riktigt bra team i köket med en kock från Spanien som jobbat i en restaurang med Michelinstjärna.

Efterlängtad premiär

In genom dörren kommer plötsligt två damer och hälsar på Reza som meddelar att restaurangen öppnar först klockan 16:00.

– Vi som har väntat på att ni ska öppna, säger dem.

Den senaste tiden har Reza även tagit emot flera mejl med förfrågningar om när de öppnar. Och gästerna har inte väntat med att boka bord.

– Vi har nästan fullbokat idag och imorgon, säger Reza.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Vi är stockholm