RAPPORTEN. "Nu har vi svart på vitt att väggarna ökar klottret" säger Anne-Lie Elfvén (L). Foto: Sacharias Källdén

Oppositionen om ökade klottret: "Vi hade rätt"

Rapporten som visar att klottret ökar vid lagliga väggarna på Södermalm kan inte ignoreras. Det menar Moderaterna och Liberalerna – som kräver att väggarna rivs.

  • Publicerad 11:50, 18 jan 2018

Som StockholmDirekt tidigare berättade är rapporten om huruvida det olovliga klottret ökat på grund av de lagliga graffitiväggarna på Södermalm nu klar. Rapporten visar att klottret har ökat vid Tantoväggen såväl som vid väggen vid Medborgarplatsen, men Anders Göransson (S), ordförande i stadsdelsnämnden, tonar ned ökningens betydelse.

Ny rapport: Klottret ökar runt öppna väggen

Men enligt Moderaterna såväl som Liberalerna i Södermalms stadsdelsnämnd råder det ingen tvekan om hur resultatet ska tolkas.

– Nu har vi svart på vitt att klottret ökat markant vid väggarna precis som vi befarat. Då har vi svårt att se att väggarna kan finnas kvar och finansieras av staden när man kan se att de bidragit till ökad skadegörelse, säger Anne-Lie Elfvén (L).

"Göransson duckar"

Även Christoffer Järkeborn (M) menar att väggarna måste bort.

– Klottret har ökat vid väggarna, och det har även ökat på Södermalm överlag. Det spelar ingen roll om klottret även ökar i andra stadsdelar, Anders Göransson måste ta ansvar för att hantera det här problemet på Södermalm, istället för att ducka för att det här inte finns, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.