PARKERADE UTANFÖR STADSHUSET. Medlemmar från DHR och HSO samlades utanför Stadshuset för att protestera mot den nya parkeringsstrategin. Foto: Mostphotos

Oppositionen: "Parkeringsstrategin är illa hanterad"

Moderaterna och Liberalerna i stadshuset är kritiska till den nya parkeringsstrategin.

  • Publicerad 15:09, 13 jun 2016

Idag är det dags. Stadens nya parkeringsstrategi ska debatteras i kommunfullmäktige. Bland annat innehåller den förslag på att parkeringsavgifterna höjs, något vi skrivit om tidigare. Även reglerna för boendeparkeringen ändras i vissa områden.

Slarvigt skött

Moderaterna tycker att staden har gått för fort fram. De vill därför att ärendet utreds mer eftersom det inte är helt klart hur olika grupper drabbas av de nya avgifterna.

– Vi säger nej till stora delar av förslaget. Ärendet är illa hanterat, säger Cecilia Brinck (M) vice ordförande i trafiknämnden i ett pressmeddelande.

Enligt henne har den styrande majoriteten redan startat med att förverkliga strategin, trots att något beslut inte är fattat än.

Protester utanför Stadshuset

– Om de inte tänker invänta kommunfullmäktiges beslut innan de verkställer sina planer, eller utreda vilka konsekvenser deras beslut får så tolkar jag det som att de struntar i grundläggande element i ett demokratiskt system, säger Cecilia Brinck.

Även Liberalerna är kritiska.

– Att olika regler för boendeparkering kan komma att gälla för grannar beroende på vilket år deras hus är byggt är mycket problematiskt, säger Lotta Edholm (L), oppositionsborgarråd.

Enligt det nya förslaget kan de som har parkeringstillstånd för rörelsehindrade komma att betala för sina parkeringsplatser. Och under eftermiddagen samlades medlemmar från Förbundet för ett samhälle utan rörelsehinder, DHR, och handikappförbundet, HSO, utanför Stadshuset för att protestera.

– Att Stockholms stad nu tar betalt av människor med funktionsnedsättning för att andra fuskar med tillstånd är upprörande. Det är den som fuskar som ska bestraffas, inte den som behöver bilen för att kunna leva att fritt och aktivt liv, säger Lotta Edholm.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.