Slussen. Hög tid att bygga Nya Slussen, anser oppositionen . Foto: Andreas Enbuske

Oppositionen: ”Sätt igång bygget av Nya Slussen”

Oppositionen ser expertrapporten som en grön flagg för Nya Slussen och uppmanar majoriteten att påbörja bygget.

  • Publicerad 14:43, 2 feb 2015

Flera av alliansens ledare tolkar expertgruppens rapport som ett kvitto på att Nya Slussen är det enda möjliga alternativet och manar majoriteten till att dra igång bygget.

– Det är bra att rapporten visar att Nya Slussen vilar på relevanta grunder. Nu hoppas jag att nya majoriteten sätter i gång att bygga och inte förhalar beslutet ännu mer. Jag tror att stockholmarna är ganska trötta på den ständiga diskussionen om Slussens vara eller icke vara, säger oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M)

Erik Slottner, gruppledare för Kristdemokraterna, anser att utredningen bara varit ett försök att dölja en oenighet mellan de styrande partierna.

– Nu får inte projektet förhalas ytterligare. Socialdemokraterna måste ta tag i taktpinnen och se till att bygget av Nya Slussen förverkligas. Oenigheten kan inte gömmas i fler utredningar. Det är orimligt att låta en högljudd minoritet, med Miljöpartiet i spetsen, styra detta för Stockholms del avgörande framtidsprojekt, säger Erik Slottner (KD) i ett pressmeddelande.

Även oppositionsborgarrådet Lotta Edholm (FP) riktar sig i en kommentar på sin blogg till Socialdemokraterna, som hon anser måste få Vänsterpartiet och Miljöpartiet att gå med på en byggstart av Nya Slussen.

”För varje dag som går fördröjs arbetet ytterligare och därmed plågan för de boende i framförallt Nacka och Värmdö. Att fördröja ytterligare är inte ett alternativ” skriver Lotta Edholm (FP).