Återvänder. Idag ska Lars-Erik Sandhgren återkomma som vd för Håbo Marknads AB Foto: Privat

Ordföranden: "Jag mår dåligt av det här"

Företagare har mått dåligt under Lars-Erik Sandhgrens tid som vd. Det säger Peter Kilger (M), ordförande i Håbo Marknads AB:s styrelse. – Det är synd om en del människor idag, säger han.

  • Publicerad 08:57, 28 feb 2019

Det var igår som beskedet kom att Lars-Erik Sandhgren återvänder som vd för Håbo Marknads AB.

– Han har tackat ja. Han är väl redan på jobbet idag, hoppas jag, säger Peter Kilger, ordförande i den styrelse som den 14 mars sparkade Sandhgren.

– Det var Agneta (Hägglund, S) som gjorde en liten kupp. Hon skyllde på mig och gjorde precis likadant själv, och det var väl bara att acceptera. Jag reserverade mig mot förslaget, men tre mot ett, då finns det inte mycket att göra, säger Kilger.

Kritiken mot beslutet att sparka Sandhgren har varit hård. Inte minst från många företag i kommunen, men Peter Kilger menar att det inte är hela bilden.

– Mitt beslut och styrelsens första beslut baseras på att jag ville värna om företag och personer i kommunen. Tiden får väl utvisa vad det var som hände, men jag hade så torrt om fötterna för jag har pratat med företagare som mår illa.

Företagare har hört av sig till dig och sagt att de mått dåligt på grund av Lars-Erik Sandhgren?

– Exakt. Det var det som flera i styrelsen fick höra också. Det kommer väl fram förr eller senare.

Du vill inte säga mer?

– Nej, jag vill inte sätta någon på pottan för jag tycker att det är väldigt olustigt. Det är synd om en del människor. Det är personangrepp och det går man inte ut. Men de företag som har blivit drabbade dyker väl upp så småningom. Jag mår dåligt av det här.

Hur ska du kunna jobba med Lars-Erik i framtiden om du känner såhär?

– Ja, naturligtvis blir det svårt. Det erkänner jag, men jag har varit i blåsväder förr. Vi får väl se hur det går. Det är väldigt synd om flera personer och företag, men de vill inte lyssna på det och då får man ta konsekvenserna.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Tack till alla våra trogna och nytillkomna läsare

I en värld där läsandet av papperstidningar minskar går Bålstabladet mot strömmen. I senaste Orvestomätningen ökar tidningen med sex procent. – Oerhört glädjande, säger chefredaktör Bengt Johansson.torsdag 21/3 8:46

Senaste numret

Bålstabladet