"Som att åka bergodalbana" Foto: Saga Lindqvist

Ordkrig om guppiga vägen i Täby - Skyller på varandra

Den nyrenoverade Stockholmsvägen upplevs som svajig och bucklig. Men huruvida fuskbygget egentligen är ett fuskbygge är oklart, men nu ska vägen byggas om.

  • Publicerad 15:59, 16 nov 2017

Efter ombyggnationen av Stockholmsvägen, sträckan mellan Turebergsvägen och Attundavägen, blev resultatet inte som kommunen hade tänkt sig. Nu ska vägen byggas om på nytt.

LÄS MER: Fuskbygge skapar "bergochdalbana" på Stockholmsvägen

– Företaget har inte gjort ett bra jobb, men i nuläget har vi inte kontrakt med något annat företag även om vi självklart vill att det är någon annan som ska göra jobbet, säger Marcus Gyllenberg, kommunens projektledare för Roslagsbanans dubbelspårsutbyggnad.

Företaget som utförde den förra ombyggnationen har i nuläget inte fått betalt för arbetet.

– Slutbesiktningen är inte godkänt och det innebär att företaget inte har fått betalt för vägen. Eller det är i alla fall ingen kommuninvånare som har betalat än så länge, säger Marcus Gyllenberg.

Ord mot ord - "inte vårt fel"

I en tidigare artikel som Täby Nyheter har skrivit säger Marcus Gyllenberg att företaget inte byggt enligt bygghandlingen som är upprättat. Men företaget Svenska väg som har byggt vägen menar att det som Marcus Gyllenberg säger inte stämmer.

– Vägen har blivit dåligt, och det är på grund av beställaren. Vi har sagt att vägterrassen inte är hållbar sedan start. Vi har begärt att få bygga efter nya handlingar, men har inte fått göra det, säger Lars Elofsson, platschef på Svenska väg.

Lars Elofsson menar att Svenska väg har stoppat arbetet mitt i byggprocessen för att återigen informera om att arbetet inte kommer bli bra utan en starkare vägterrass.

– Vi stoppade vägbygget för att det blev en så dålig väg, men det hjälpte inte. Vi hade inget val helt enkelt, vi blev tillsagda att fortsätta med vägarbetet.

Lars Elofsson är väl medveten om att vägens kvalité inte är bra.

– De handlingar som vi har fått förutsätter att vägterrassen är okej, men det har den aldrig varit. Och därför är vägen ojämn och rör på sig.

När Täby Nyheter ringer upp Marcus Gyllenberg som ska få svara på det företaget påstår säger han följande:

– Jag kan säga att det företaget säger inte är hela sanningen. Men nu börjar det blir en ganska stor boll av ett skitjobb. Eftersom att SL är beställare av vägen så är det bättre att ni pratar med dem för just nu är det pajkastning som pågår.

SL - "tror inte att det är fel på ritningarna"

SL har inga uppgifter om att det skulle vara ritningarna det är fel på.

– Jag har svårt att se att vi har försett dem med fel ritningar. Det är en beställning som kommunen har gjort. Och det är våran underentreprenör Kabelteknik AB som i sin tur har gett uppdraget till Svenska väg. Och det är vår leverantör som har brutit kontraktet, säger Jesper Pettersson på SLs presstjänst.

Karl Hast, VD på Kabelteknik AB, SLs underentreprenör, säger att företagen har olika syn på saken.

– Jag kan inte svara för det riktigt. Vi har väl olika åsikter och jag har inte så mycket kunskap om detta.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Sjukhusen förbereder sig för fortsatt hetta

Nyheter Tar in extra kylaggregat Länets akutsjukhus förbereder sig för att hantera den ihållande värmeböljan. Bland annat genom att utrusta sjukhusens enheter med extra kylaggregat. "Om den här värmen fortsätter räknar vi med att vi...fredag 20/7 7:30

Kom till ”Sveriges bästa kommun” som nioåring

Nyheter Inför valet 2018: "Fem mandat är målet" Under sju veckor träffar vi affischnamnen för respektive parti i kommunfullmäktige i Danderyd. Vi bad politikern själv välja plats. Den här veckan träffar vi Carolin Robson (MP) på hennes nyfixade...fredag 6/7 12:15

Vi är stockholm