FITTJA. Bilden till vänster visar ordningsvakternas tjänstebilar som fick hämtas med bärgningsbil efter att bildäcken blev förstörda. Foto: Polisen/Mostphotos

Ordningsvakter fick bildäcken sönderskurna

Ett antal ordningsvakter fick bildäcken på sina fordon uppskurna efter att de hittade en knarkgömma under måndagskvällen. – Vi lägger extra lyse på Fittja efter en sådan här händelse, säger Jessica Thegelström på polisen i Botkyrka.

  • Publicerad 12:09, 26 feb 2019

På måndagskvällen upptäckte ordningsvakter en mindre knarkgömma vid Fittja tunnelbanestation. En stund senare fick vakterna bildäcken på sina tjänstefordon uppskurna - av de personer man antar är ägarna till drogerna.

– Det stämmer. Man har hittat en ringa mängd narkotika och i samband med det fått däcken uppskurna på sina fordon. Vi på polisen kunde stanna på platsen till bilarna kunde bärgas, säger Jessica Thegelström, operativ koordinator på polisen i Botkyrka.

Händelsen inträffade vid 21-tiden på måndagskvällen och när polisen anlände var det lugnt på platsen. Brottet rubriceras som skadegörelse.

Är det vanligt med den här typen av knarkgömmor?

– I Fittja skulle jag säga att det är vanligt förekommande, säger Jessica Thegelström.

Hur påverkar det här närvaron i området?

– Detta är ett av våra prioriterade områden och en sådan här sak gör att vi lägger lite extra lyse på Fittja. Vi har som grund att prioritera Fittja högt.

Ingen person är ännu gripen eller misstänkt för brottet.