Orgelmusik i världsklass i Sundbybergs kyrka

Sundbybergs kyrka får riktigt finbesök den 10 september när den meriterade musikern Hampus Lindwall kommer på besök för att delta vid tioårsjubileet av kyrkans orgel.

  • Publicerad 15:46, 7 sep 2017

28-årige organisten Hampus Lindwall är uppvuxen i Solna och har många gamla vänner och sin bror boendes i Sundbyberg. Numera har Hampus Paris som sin bas där han gått en prestigefylld utbildning och är verksam i katedralen Saint-Esprit. Men det blir mycket resande världen över.

– Jag spelar ganska mycket i Frankrike, USA och Asien, säger Hampus Lindwall.

Hampus har haft flera olika typer av samarbeten. Han har bland annat fått jobba med svenska kompositörer och metal-bandet Meshuggah. På söndag kommer han att bjuda på lite blandat.

– Det blir Bach, lite fransk musik och lite överraskningar, säger Hampus.

Hampus uppträdande är en av flera konserter för att fira att orgeln i Sundbybergs kyrka fyller tio år. Från kyrkans sida är det naturligtvis roligt att få besök av en musiker av den här digniteten.

– Det är förstås jätteroligt. Vi försöker hålla så hög standard som möjligt i Sundbybergs kyrka, säger kyrkomusikern Fredrik Ewaldsson.

Konserten i Sundbybergs kyrka börjar 18.00 på söndag.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här byggs det flest hyresrätter

Nyheter Byggstarter under 2018 i Stockholms län Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...lördag 23/6 13:40

Man misshandlad i Hallonbergen

Nyheter En man misshandlades svårt i Hallonbergens centrum tidigt på lördagsmorgonen.lördag 23/6 12:55

Trygghetsbil ska förhindra brott

Nyheter På onsdagen invigdes Sundbybergs stads nya trygghetsbil. Bilen bemannas av volontärer som ska förhindra brott och skapa gemenskap.onsdag 20/6 16:38