Foto: Claudio Britos

Oriana är årets eldsjäl på röda linjen

Fittjas mamma Oriana Montini är en av två vinnare av Årets eldsjäl på röda linjen. Hon överöstes av kramar, blommor, tårta och jubel från kollegor och barn när hon överraskades på fritidsgården i Fittja.

  • Publicerad 14:21, 19 dec 2018

– Grattis Oriana!!!!!

Jublet från alla barn, personal och vänner som samlats på fritidsgården Fittjapulsen för att avslöja för Oriana Montini att hon utsetts till Årets eldsjäl på röda linjen får henne först att gå in och gömma sig i kontoret igen. När hon samlat sig lite tar hon tårögt emot en glasstatyett, blommor och ett presentkort.

– Det känns jättekul! Jag vill tacka alla som har röstat på mig. Det betyder mycket, jag har jobbat med ungdomar i 22 år och det här är ett bevis på att jag gör något bra, säger Oriana.

Hon får blåsa ut ljus på prinsesstårtor och alla kommer fram för att kramas, gratta och ta en bild med henne.

Hon har uppfostrat mig och hela Fittja och nu kommer hon fortsätta göra det. Hon om någon ska ha det här priset.

Foto: Claudio Britos

William är årets eldsjäl på röda linjen

Orianas dotter Lily, som nominerade sin mamma – hela Fittjas mamma – är inte överraskad. Hon tror att priset ger henne kraft att fortsätta vara en eldsjäl.

– Ibland är det viktigt att få något mer än att bara höra att man gör ett bra jobb. Hon har uppfostrat mig och hela Fittja och nu kommer hon fortsätta göra det. Hon om någon ska ha det här priset, säger hon.

Och engagemanget för årets tävling har varit ovanligt stort. Fler har röstat än någonsin tidigare. Aseffa Hailu, från Mitt127 som suttit med i juryn, berättar att man gick helt på folkets röster när eldsjälarna utsågs.

– Det märktes klart på hur många som röstade på Oriana hur många människor hon påverkar och vad hon betyder för dem.

Intervjuer med alla finalister:

Hon är hela Fittjas mamma

Han tar kampen för Albys unga

Habib får hela Masmo i rörelse

Hon får tjejer att tro på sig själva

Alexander vill ge ortens unga hopp

Chrishan är allas storebror i orten

Röda linjens eldsjäl 2018

Röda linjens eldsjäl arrangeras av Mitt127 och Botkyrka-, Skärholmen- och HuddingeDirekt. Eldsjälarna har nominerats och röstats fram av boende i orterna längs med röda linjen.

Totalt tävlade sex finalister om priset. Här hittar du alla porträtt av våra sex finalister.

William Shahoud och Oriana Montini var de två som fick flest röster och vinner därmed 5000 kronor var i presentkort av SKHLM.

I år röstade fler än någonsin. Totalt kom knappt 2300 röster in.