Tom. Sedan eleverna flyttat ut är det ingen som nyttjar Ormstaskolans idrottshall. Foto: Mikael Andersson

Ormstaskolans idrottshall står oanvänd

Ormstaskolan är sedan länge borta men idrottshallen kommer att bli kvar på området. Nu hoppas kommunen att de ska lyckas nya hyresgäster.

  • Publicerad 11:58, 21 feb 2020

Ormsta idrottshall kommer att bli kvar, trots att skolan är borta. Men vad som kommer att hända med den är inte helt klart ännu. 

– Den står kvar och kommer att göra det under överskådlig tid. Som det är i dag så är det ingen kommunal verksamhet i den, utan är ett objekt som går att hyra, säger Björn Sundblad, fastighetschef på samhällsbyggnadsförvaltningen. 

Mögelskadad skola

De sista eleverna slutade på Ormstaskolan innan sommarlovet förra året för att istället gå på Hagaskolan. Då bestod skolbyggnaderna av paviljonger sedan flera år tillbaka, efter att skolan hade dömts ut på grund av undermåligt underhåll och mögelskador. Nu är även paviljongerna bortplockade och kvar finns endast en idrottshall som just nu står tom. 

Slut på baracker för eleverna

– Nej, behovet har försvunnit i och med att skolan inte finns kvar. Skolan är avvecklad och det finns en ny idrottshall i Hagaskolan, säger Björn Sundblad. 

Letar gäster

Hallen består av en plan på cirka 13 gånger 19 meter samt omklädningsrum och duschar. Det är alltså inte en fullstor plan, men i nuläget är det ingen som hyr den ens under kvällstid. 

– Vi försöker hitta hyresgäster! Om man är intresserad är det bara att kontakta fritidsförvaltningen, säger Björn Sundblad.

Bara paviljonger i Ormstaskolan – sedan flytt

Yoga i Mariannes mongoltält ska ge hundarna nya krafter

Nyheter Stämning. ”Det är som en annan värld när man kommer in” Tillsammans med sin brevbärare har Marianne Nordahl byggt upp ett nomadtält från Mongoliet i utkanten av Vallentuna. Här håller hon kurser i hundyoga för alla som är intresserade.fredag 3/4 16:51

Tomas gjorde en bucketlist – och blev svensk "på riktigt"

Nyheter ✔Fjällvandra ✔Midnattssol ✔Bada isvak ✔Se på ishockey För ett år sedan tog engelsmannen Tomas Spragg Nilsson på sig uppdraget att uppleva så mycket svenskt som möjligt innan han fick sitt medborgarskap. Snart släpper han en bok om sina upplevelser.fredag 3/4 16:00
Stockholm Direkt