På banan igen. Ronny Sjöman är tacksam för och rörd över Örnsbergsbornas stöd efter rånet i början av året. Foto: Elina Lundberg

Örnsbergs mataffär om kärleken efter rånet

Blommor, teckningar, hjärtan och varma ord. Nu vill matbutiken tacka Örnsberg för all kärlek de fått efter grova rånet. Butikschefen: “Hjälper oss att gå vidare”.

  • Publicerad 20:00, 22 jan 2019

Det blev en mörk start på det nya året för Coop i Örnsberg som utsattes för ett grovt rån sent på kvällen den andra januari. En hemsk händelse, konstaterar butikschefen Ronny Sjöman.

– Det var kollektivt tufft för oss men tiden efter rånet har varit väldigt varm. Folk har visat så mycket omtanke och kärlek till butiken, säger han.

Det var framåt helgen veckan efter rånet som de flesta kunder hört nyheten. Allt fler började fråga hur det var med personalen och snart kom flera blombud från kunder, hjärtan tejpades upp på entrén och barn ritade teckningar som hängdes upp vid kassan.

Tackar alla Örnsbergsbor

“Kämpa på”, “ni är bäst” och “krya på er” löd hälsningarna.

– Jag har verkligen blivit rörd. Jag har aldrig varit med om ett rån förut och kunde inte tänka mig att vi skulle få så mycket stöd, säger Ronny Sjöman.

Han vill tacka de boende i Örnsberg som han tycker har hjälpt butiken att gå vidare.

– Att folk i hela Örnsberg stöttat oss värmer verkligen och även om vi så klart har varit ledsna och chockade så hjälper det här oss att gå stärkta ur det. Det här hade jag aldrig räknat med, säger Ronny Sjöman.