Eva Lind-Båth och Margaretha Olofsson pratar med två av poliserna som rörde sig i Dalen under fredagen. Foto: Sacharias Källdén

Oro och ilska efter dödsskjutningen i Dalen

Skrämmande och overkligt. Det säger Dalenbor om gårdagens händelse i området när en person sköts till döds och en skottskadades.

  • Publicerad 15:48, 20 okt 2017

Känslan är att det har blivit mer skjutningar. Det känns inte så tryggt att bo här längre. De här människorna rör sig ju här på dagarna också

Dödsskjutningen i Dalen sent igår kväll påverkar Dalenborna, på olika sätt.

– Det händer för ofta nu. Det har varit tre skjutningar i Dalen på ett halvår och det känns inte bra. Det här är ett jättemysigt område med många barnfamiljer, därför känns det här fruktansvärt och overkligt, säger Åsa Nygård, som har bott i Dalen i sex år.   

En död efter skjutning i södra Stockholm

– Jag har en nioårig son och vi rör oss inte ute på kvällarna, helt enkelt. Det är två parallella världar här i Dalen, det vet alla, säger hon. 

"Känns inte tryggt i Dalen längre"

Ryktet säger att det rör sig om gänguppgörelser och det betyder att våldet inte är riktat mot de som bor i området, resonerar Åsa Nygård, även om det är hemskt när det händer.

Daniela Sandell hänger i Dalenparken med sina tre barn. Hon flyttade från Dalen för 1,5 år sedan och flyttade tillbaka med familjen i somras.

– Känslan är att det har blivit mer skjutningar. Det känns inte så tryggt att bo här längre. De här människorna rör sig ju här på dagarna också, flera av dem har ju kopplingar till området, säger hon.

Protest mot våldet efter dödsskjutningen

Andra röster i området är att det är hemskt när det händer men att livet rullar på som vanligt, man påverkas inte så mycket i vardagen. En person säger ”det är inget som förstör området, för det här händer ju överallt nu, på olika platser i Stockholm. Det är inte unikt för Dalen. Man får vänja sig vid det.”

Nattvandring hela helgen

Dalenborna som nyligen startat nattvandring i området skriver på Facebook ”skottlossningen och dödsskjutningen igår i allén tydliggör att det är extremt viktigt att civilsamhället nu mobiliserar. Ikväll, imorgon och varje helg framöver fortsätter nattvandringen. Det här berör ju oss alla. Signa gärna upp via hemsidan enskededalen.org för att nattvandra.”

Ännu har ingen person gripits för händelsen. Polisen fanns på plats i Dalen större delen av fredagen för att synas och prata med folk, och ta in vittnesuppgifter.

Daniela Sandell med barnen Isabella och Emilia, och Charlie i famnen. Foto: Sacharias Källdén

Skjutningarna ägde rum i Dalen. Foto: Sacharias Källdén

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.