Öppet brev. Karin Thalén är sjukhusdirektör och kritisk till att ingen lösning för busshållplatsen skett. Foto: Karin Alfredsson/Mostphotos

Oro på Bromma sjukhus efter hållplatsmissen

Missnöjdheten över den indragna busshållplatsen utanför Bromma sjukhus fortsätter. Nu har ett öppet brev skickats till politikerna med hopp om en lösning.

  • Publicerad 12:06, 9 maj 2019

Det var i höstas som den nybyggda busshållplatsen utanför Bromma sjukhus drogs in. Staden byggde en ny park på den tidigare vändplatsen, vilket har gjort att bussarna inte kan vända där. I dagsläget måste resenärer gå av en station tidigare för att sedan gå cirka 500 meter till sjukhuset.

LÄS ÄVEN: Ingen lösning i sikte för hållplatsen vid Bromma sjukhus

Nu menar Karin Thalén, sjukhusdirektör på Stockholms sjukhem, att detta har gjort att de förlorar patienter.

– Patienterna mäktade inte med att komma till rehabilitering och det har varit besvärligt för anhöriga som ska besöka de sjuka, säger hon.

Stockholms sjukhem bad därför om ett möte med stadens och regionens trafikansvariga tjänstemän i februari i år.

– De hänvisade oss till närtrafiken, men för en vecka sedan fick vi reda på att inte heller det går. Det här är en detaljplanemiss och vi anser att det är helt oacceptabelt. Ansvaret ligger på regionen och staden, och tjänstemännen löser inte detta utan skyller på varandra, säger Karin Thalén.

Vill att politikerna reagerar

Därför har Stockholms sjukhem nu skickat ett öppet brev till politikerna i regionen och i staden där de uppmanar dem att ta ansvar.

– Med det öppna brevet hoppas vi att politikerna reagerar och bjuder in till ett nytt möte och att de ger tjänstemännen i uppdrag att lösa problemet, säger Karin Thalén.

Enligt trafikregionrådet och ordförande för SL, Kristoffer Tamsons (M), pågår ett arbete med att lösa problemet.

– Jag tycker detta är lika obegripligt och är trött på att man inte gör rätt där man uppenbarligen byggt fel och byggt bort bussens behov. Jag har säkerställt att arbete pågår i frågan, och kommer inte att nöja mig med mindre än att det nås en lösning, säger Kristoffer Tamsons.

Aleksander Kraijisnik, presstalesperson på trafikförvaltningen beskriver situationen som knepig.

– Dialogen fortgår, och man försöker tillsammans hitta en lösnings så snart som möjligt, säger han.