Renovering. Ett stort antal gator på Östermalm ska rustas upp. Foto: Sten-Åke Stenberg

Oro på Östermalm: Ska kullerstenarna bort?

Artikeln om de omfattande asfalteringsplanerna fick Östermalmsbor att sätta morgonkaffet i halsen. Nu berättar trafikkontoret vad som ingår i renoveringen.

  • Publicerad 12:23, 8 mar 2018

550 miljoner kronor. Det är prislappen för renoveringen av ett stort antal gator i Stockholm under perioden 2019-2021. Det innebär en ökning med 150 miljoner jämfört med förra reinvesteringsprogrammet och gäller, som vi berättade förra veckan, bland annat 14 gator på Östermalm.

– Det finns ett större behov nu jämfört med tidigare och det är eftersatt på många håll. Kan vi får ordning på det här är det jättebra. Det är en win-win för alla, sa trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP).

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Artikeln fick många Östermalmsbor att, som en läsare uttryckte det, "sätta morgonkaffet i halsen."

– Ska de asfaltera över de k-märkta kullerstenarna? Det är ju vansinne, var en av flera åsikter som uttrycktes i samtal från bekymrade läsare.

Men det finns ingen anledning till oro. Erik Söderberg, pressansvarig på trafikkontoret, förklarar vad som ska göras.

– Vi kommer inte ändra gestaltningen och asfaltera de k-märkta kullerstensgatorna. Det handlar istället om en upprustning där vi reparerar och lagar gator, till exempel så kallade potthål, säger han. 

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

SL-kortet gäller inte på båtar till skärgården

Nyheter Därför ändras reglerna lagom till sommaren Sedan årsskiftet har det varit möjligt för resenärer att använda SL:s periodkort även på Waxholmsbåtarna. Men sommartid är det andra regler som gäller.tisdag 19/6 21:00