"björnhellberg signerar böcker i täby centrum och ingen kommer fram. mitt hjärta blöder" skrev "Twitrarn" i går. Men lugn, det gick jättebra. Foto: Twritrarn

Oroa er INTE för Björn Hellberg – "Vi har skrattat åt det"

Journalisten och författaren Björn Hellberg signerade böcker i Täby centrum under gårdagen. Men hur gick det egentligen? Oro har spridit sig.

  • Publicerad 11:34, 14 dec 2017

Författaren och journalisten Björn Hellberg var igår eftermiddag på plats i Täby centrum för att signera sin nya bok Likspett.  Efter att en bild publicerats på Twitter av användarkontot Twitrarn med texten "björn hellberg signerar böcker i täby centrum och ingen kommer fram. mitt hjärta blöder" ville vi fråga hur det egentligen gick. Var det ingen som ville ha hans bok signerad?

– Herregud han hade nästan rekord igår, säger Björn Hellbergs kontaktperson, frun Inger Hellberg.

Hon fortsätter:

– Vi har skrattat åt det här många gånger. Han sitter ju ganska många timmar i stöten, och det kan inte vara kö hela tiden, säger hon.

Hashtag vill "rädda Björn"

Letar man runt på sociala medier kan man på flera håll hitta samma typ av ärliga oro för Björn Hellbergs ensamma signeringar. Ögonblicksbilder, menar Inger Hellberg som säger att det är missförstånd att ingen vill ha Björn Hellbergs böcker signerade.

– Om Hillary Clinton släpper en bok kommer det nog vara kö hela tiden. Men hon sitter nog bara ett par tre timmar. Men Björn, han sitter ju massa timmar i streck.

Missförståndet har lett till att Björn Hellberg har fått sin alldeles egna hashtag.

– Det finns till och med en hashtag som menar på att man vill rädda Björn eftersom att ingen vill ha hans böcker signerade. Som vi har skrattat åt det.

– Han har signerat runt tio tusen ex i år. Han har toppat listorna många gånger, och om jag inte minns fel ligger han på tredje plats. Han är ju känd.

Vad tycker Björn Hellberg om gårdagens signering?

– Han ringde hem och berättade att det hade gått väldigt bra. Han är inte ledsen, tvärtom! utbrister Inger Hellberg och skrattar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här byggs det flest hyresrätter i länet

Bostad ✓Hela listan – kommun för kommun ✓De bygger inga alls Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...onsdag 20/6 6:50

I Djursholm – tjuvar satt utanför huset

Nyheter Tre inbrott på tre dagar Tre dagar i rad har Danderydsbor fått oönskade gäster och drabbats av inbrott. I ett av fallen upptäcks tjuvarna när målsägande kommer hem.tisdag 19/6 14:35