Foto: Claudio Britos

OS-profiler öste kärlek över Huddinge hockey

Det var kändistätt när Huddingehockey bjöd in till hockeyns dag i Björkängshallen. Gratis inträde fyllde läktarna mer än vanligt och jublet steg när den lokala hockeyeliten fick en lyckospark inför OS.

  • Publicerad 14:16, 2 feb 2018

Inför Huddinge hockeys hemmamatch mot Väsby HK i onsdags kliver några av Huddinges största ishockeyprofiler ut på isen. Rikard Grönborg, förbundskapten för Tre kronor, Ylva Martinsen, blivande förbundskapten för Damkronorna, och Jhonas Enroth, OS-målvakt.

När de fick frågan vad Huddinge hockey betytt för dem sparade de inte på orden.

– Jag skulle kunna stå här i timmar. Huddinge hockey har betytt fantastiskt mycket. Alla timmar jag har varit här nere. På något sätt har drömmen fötts här. Det är den bas man står på. Man lär sig disciplin, man lär sig kamratskap och att vara social med andra människor, sade Rikard Grönborg.

– För mig var ju pulsen det bästa med att vara här.

Jhonas Enroth stämde in i hyllningen.

– Det var som en fritidsgård på något sätt. Man kom hit efter skolan. B-hallen stod ledig ofta så det var bara att spela. Det har varit bra att ha en sån här hockeyhall så nära där man växte upp.

Tvåfaldiga OS-medaljören Ylva Martinsen passade på att hylla Segeltorps IF, som inte längre har kvar sitt tidigare så framgångsrika damlag:

– Jag spelade tre år i Segeltorp och det var där jag blev tränare. Det var de som stöttade starten av min ledarkarriär och pushade iväg mig på ledarutbildningar. Jag har dem att tacka för mycket. 

De tre fick stora applåder som ett lycka till inför OS i Pyeongchang som börjar den 9 februari.

Vinst mot Väsby

Huddinge hockey visade sig från sin bästa sida direkt när Filip Norman tryckte in 1–0 efter bara två minuter in i första perioden.

Matchen vann de med 4–2. Skottstatistiken slutade på 35–30 till Huddinges fördel.

Med tre färska poäng knappar Huddinge in på ettan Kristianstads IK. Med en match mer spelad ligger Huddinge nu på samma poäng som topprivalen. Huddinge har sex matcher kvar att spela i Allettan. Sedan väntar förhoppningsvis kval till Hockeyallsvenskan. Just nu ligger Huddinge på en andraplats, vilket innebär att de i nuläget måste kvala till kvalet.

Otur med vädret

Matchen var dagen till ära gratis för de åskådare som tagit sig dit. Privatpersoner och företag sponsrade klubben med en slant per åskådare.

Publiksiffran landade på 642 personer, vilket i Huddingemått mätt får anses vara godkänt. Publiksnittet i år ligger på 296. Men Thomas Rosén är inte helt nöjd.

– Vi vill ju ha så mycket som möjligt. Men eftersom vi satte en minimigräns på 600 så var det ändå helt okej. Det var lite tråkigt med vädret. En del vill inte ge sig iväg när det är sån slask.

Tippar Huddinges chanser

Jhonas Enroth: – Jag har sett att Huddinge har gått hyfsat bra i division ett. Jag vet i och för sig inte riktigt hur systemet funkar med Allettan och så. Men målet ska ju vara att kvala upp till Allsvenskan som förra året. Jag tippar att de går till kvalet till Allsvenskan, men inte hela vägen. 

Rikard Grönborg: – Jag tror att Huddinge kommer kvala upp till Allsvenskan. Förhoppningsvis får de någon studs med sig där och då vet man inte vad som kan hända. Om de verkligen lägger manken till för att gå upp så absolut. 

Ylva Martinsen: – Jag tror precis som de andra på Huddinge i ett kval. Det var ju väldigt nära sist. Allt kan hända väl där, så håller jag tummarna. 

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.