Oklar framtid. Det är inte säkert att det blir en badsommar på Vanadisbadet 2019. Foto: Sacharias Källdén

Osäkert om det blir bad i Vanadis i sommar

Efter sommarsäsongen i fjol tog staden över driften av Vanadisbadet efter en privat aktör. Men nu är det oklart om badet kommer att hålla öppet i sommar.

  • Publicerad 15:01, 8 jan 2019

Det har varit många turer med Vanadisbadet. Badet, som öppnade första gången 1938, stängdes 2007 för att det var i för dåligt skick. 2008 presenterades storslagna planer på ett helt nytt äventyrsbad med tillhörande idrottshall. Men projektet gick i stöpet på grund av problem med finansiering.

Efter många om och men och politiska strider föreslogs 2012 en enklare upprustning av badet för 53 miljoner kronor. 2013 klubbades beslutet och i juni 2014 återinvigdes badet. Det drevs till och med i fjol av Vanadis Hotell & Bad AB.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Den förra rödgrönrosa majoriteten ville länge ta över driften och införa samma priser som på stadens övriga bad för att "göra det mer tillgängligt". Man sade upp Vanadis Hotell & Bad AB men efter en konflikt om hur uppsägningen gått till så nådde staden och företaget en förlikning. Företaget fick sex miljoner av staden.

Staden tar tillbaka Vanadisbadet

Men frågan är om det blir mer tillgängligt. Nu är det nämligen inte säkert att badet kommer att hålla öppet i sommar. Just nu pågår diskussioner om hur badet ska drivas säsongen 2019.

– Ambitionen är att erbjuda bad där i sommar, men inga beslut är fattade ännu, säger Camilla Hagman, kommunikationschef på idrottsförvaltningen

Här är vattnet redan 24 grader varmt

Idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C) avböjer att kommentera med hänvisning till idrottsförvaltningens svar.