BYGGS. I Östra Primusparken ska det byggas 600 bostäder. Foto: Andreas Enbuske

Oscar Properties nya knep: Bjudfestival

Gratis musikfestival för en dag, mat-häng och pop up-butiker. Oscar Properties tar till nya grepp för att sälja in både Lilla Essingen och deras kommande byggplaner.

  • Publicerad 11:05, 7 jun 2018

Redan förra året hade byggbolaget planer på att göra evenemang i Östra Primusparken, där de, tillsammans med Svenska Bostäder Wästbygg Projektutveckling Stockholm AB, planerar att bygga cirka 600 nya bostäder. Planerna har nyligen antagits i kommunfullmäktige.

Klart: 600 nya bostäder till Lilla Essingen

I år blir det av. Den 16 juni kör man, tillsammans med Popaganda, en endags musikfestival med gratis inträde, där Maia Hirasawa, Min Stora Sorg och La Lusid är klara och fler artister utlovas framöver.

– Det handlar först och främst om att sätta den här fantastiska ön på kartan. Den här delen av Lilla Essingen är idag ganska oanvänd men är en fantastisk plats, med en av få riktiga badplatser mitt i centrala Stockholm, säger Malin Sparf Rydberg, pressansvarig på Oscar Properties.

– Det är klart att de som bor på Lilla Essingen känner till platsen, men den större mängden stockholmare har inte varit där. Jag har vänner som bor på Lilla Essingen som själva knappt varit på den sidan.

Men det handlar väl också om att sätta ert byggprojekt, Primus Park, på kartan. Festivalen heter ju som byggprojektet?

– Ja det vore konstigt annars, men det är inte det primära syftet. Vår personal kommer att vara på plats för att svara på frågor. I förlängningen hoppas vi att många väljer att bo här, oavsett om det är i vårt projekt eller andras. Det här handlar om att aktivera platsen och skapa en härlig festivaldag.

Lilla Essingen växer med exklusiva "industribostäder"

Förutom musikfestivalen är tanken att de som kommer dit ska kunna ha picknick-häng själva, köpa mat på plats och grilla själv på grillar som ska ställas ut eller handla av foodtrucks.

– Sedan ska det även vara pop up-butiker med lokala aktörer. Vi ska även fixa till badbryggorna och boulebanorna. Vi vill göra något för hela familjen, för att fira in sommaren, säger Malin Sparf Rydberg.

Primus Park-festivalen

När: 16 juni, klockan 14-20.

Var: Östra Primusparken, Lilla Essingen.

Vad: Musikfestival, med mat och pop- up butiker. Klara musikakter är Maia Hirasawa, Min Stora Sorg och La Lusid.

Hur: Musikfestivalen är gratis. Man får ta med egen picknick om man vill, eller handla från akötrer på plats.

För mer info: se eventens fb-sida, Primus Park.

Illustration. Så här ska det byggas på Lilla Essingen och Primusområdet. Foto: Sweco