Oskar Mendelin förbereder sig inför finalen av Årets Kock. Foto: foto: Privat

Oskar på Görvälns slott kan bli årets kock

Hallå där Oskar Mendelin, kock på Galleriet på Görvälns slott. Du är finaldeltagare i Årets Kock 2017 som går av stapeln den 2 februari i Malmö Arena.

  • Publicerad 15:46, 5 jan 2017

Hur känns det inför finalen?

– Oj, det känns långt borta, mycket att tänka på tills dess. Känner mig egentligen förberedd, men som kock blir man ju aldrig helt nöjd. I finalen har vi fem timmar på oss att laga maten, vilket kan låta mycket, men det är sex olika rätter, och 14 serveringar.

Du knep en av åtta finalplatser i semifinalen. Hur utmärkte du dig bland dina konkurrenter?

– Jag tror att allt jag skapade var gott, med säkra svenska och nordiska smaker. Jag arbetade rent och snyggt, och det fanns nog ingenting särskilt för juryn att klaga på.

Ni ska tillaga fasan och fem vegetariska rätter i finalen. Tankar om det?

– Fasan är en utmaning! Det är en svårjobbad råvara, som är lätt att misslyckas med. Jag kan såklart inte gå in på vad jag ska laga, men det kommer att gå bra.

Du och Sebastian Thureson, som också är med i finalen, har båda en bakgrund på restaurangen Fredsgatan 12 och verkar ha samma filosofi bakom er matlagning. Är han din största konkurrent i finalen?

– Vi har jobbat ihop, han är en kollega. Jag fokuserar mer på min egen matlagning än på vad mina konkurrenter kan tänkas hitta på.

Hur tror du det kommer att gå i finalen?

– Siktar på vinst, givetvis. Allt annat vore fel.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

I Kallhäll gestaltas livet på flykt – på teaterscenen

Nyheter "Det här är en unik historia" 20 skådespelare från lågstadieåldern till pensionen repar just nu för fullt inför Teodoks höstuppsättning Fursten i nätet. På scenen i Kallhäll gestaltar de livet på flykt – och mottagandet i Sverige.tisdag 19/6 11:54