Mörkt. Elljusspåret i Össeby saknar fortfarande halva sin belysning efter stormen Alfrida i början av 2019. Foto: Hege Hellström

Össebys elljusspår är tänt – till hälften

Trots renoveringsarbete lyckades man inte tända hela Össebys elljusspår. Dessutom ställde stormen Ciara till med ytterligare bekymmer för spåret. "Det går troll i spåret", säger Ola Nilsson, på Vallentuna kommun.

  • Publicerad 16:42, 11 feb 2020

I november meddelade kommunen att det var mörkt i motionsspåren i Brottby. Fukten hade letat sig in i elsystemet i elljusspåret på Össeby IP, som en följdeffekt av skador från stormen Alfrida, i januari 2019. Det resulterade i att lamporna slocknade och renoveringarna blev en utdragen och dyr process. Nu har man äntligen tänt ljuset igen, och blivit besvikna.

–  När vi fick igång strömmen så såg vi att det var trasigt på flera ställen. Vi får undersöka i nästa vecka vad som behöver göras, säger Ola Nilsson, enhetschef idrott och friluftsliv.

Kan ta tid

Det är än så länge oklart hur lång tid det kommer att ta att få igång lyset igen i andra halvan av spåret. Dessutom försenades arbetet av ännu en storm, den här gången var det Ciara som ställde till det. Ett enda träd har fallit över strömledningarna på spåret.

–  Det går troll i det här spåret! Men det var på den sträckan som inte är tänd, det är tur att vi inte hann laga där, säger Ola Nilsson.

Otur i Össeby

Alla andra motionsspår i kommunen har klarat sig under den senaste stormen. Man har redan hunnit kontrollera, och konstatera att det verkar vara Össeby som är särskilt otursförföljt.

–  Det har varit jätteproblem här, vi får följdskador hela tiden. Vi jobbar på att få igång det så fort som möjligt. Men nu får det vara slut på stormar, vi vill inte ha mera, säger Ola Nilsson