Bild från när ÖCC var alldeles nytt, i maj 2015. Juan Freytes och Hashar Salim visar ungdomarnas idéer på en tavla. Foto: Linda Gren

Östberga community center har lagts ner

Östberga community center finns inte längre. Det lades ned när Östbergas nya kulturhus öppnade i höstas. ”Det finns inget behov”, säger staden.

  • Publicerad 10:57, 24 okt 2018

Östberga community center, ÖCC, startade hösten 2014 och skulle bli ett nav för unga vuxna i Östberga att få hjälp till arbete och utbildning. Men det visade sig svårt att locka dit de unga, istället har verksamheten långsamt styrts till att mer bli en social mötesplats för Östbergaborna.

Så när Östberga kulturhus öppnade i september lades ÖCC ned. Enligt Gunilla Ekstrand, chef för kultur och fritid i Enskede-Årsta-Vantör, finns inte tillräckligt många i området som behöver den typ av hjälp man först tänkt sig.  

– Men om det visar sig längre fram att det finns ett behov så har vi resurser på våra community center i Rågsved och Dalen, säger hon.  

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Samtidigt har staden satsat mer på så kallade Jobbtorg för unga, där personer i åldern 16-29 år får hjälp att hitta jobb. Och Fryshuset har etablerat sig i Östberga sedan 2016. De riktar sig till barn och unga från 12 år upp till 30 år och ordnar en rad aktiviteter varje vecka.

De sakerna ihop gör att man ändå har en strategi för att fånga upp unga vuxna som varken jobbar eller pluggar, enligt Gunilla Ekstrand.

– På kulturhuset kan vi också ha olika aktiviteter för att informera och underlätta kontakten med Jobbtorg, säger hon.

Nu satsar stadsdelen för att minska stöket

"Vi ska förändra Östberga ihop med ungdomarna"

Nu är Östbergas nya kulturhus igång

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu ska bilister också välja elscooter

Nyheter Tre garage öppnar för populära elsparkcyklar Ställ bilen och ta el-scootern. Det hoppas Stockholm parkering och företaget Voi blir effekten av deras nya samarbete.lördag 17/11 8:30

Polisen tar hjälp av hundägare i Söderort

Nyheter Nytt projekt Polisen drar igång en ny satsning i Söderort och utbildar hundägare i att bli bättre på att nosa upp brott under sina många promenader.lördag 17/11 8:30