Läraren Jenny Söderhjelm Larsson omgiven av statsminister Stefan Löfven och Berättarministeriets Dilsa Demirbag-Sten. Foto: Kate Gabor

Östbergalärare fick fint pris av statsministern

Läraren Jenny Söderhjelm Larsson från Östbergaskolan fick ta emot ett fint pris idag för sitt arbete med eleverna. Utdelare var självaste statsministern.

  • Publicerad 17:08, 9 maj 2018

Läraren Jenny Söderhjelm Larsson på Östbergaskolan har vunnit priset Pennsvärdet 2018, som delas ut av Berättarministeriet. Jenny får det för sitt arbete med att främja elevernas språkutveckling och kreativitet. Priset överlämnades av självaste statsministern Stefan Löfven tidigare idag.

– Jag är oerhört glad och stolt. Det är fantastiskt att mitt arbete med fokus på läsning, bokdiskussioner och språkutvecklande arbete har uppmärksammats, säger hon.

"Som statsminister vill jag å hela Sveriges vägnar tacka för de insatser som du och dina kollegor gör varje dag, för vår demokrati – och för vårt land.” sa statsministern.

Rektor Bassem Jerbi är stolt.

– Priset är ett ”kvitto” på vårt språkutvecklande arbete som Jenny gått i bräschen för. Det är jätteroligt att vår lilla skola har så mycket kompetens och kapacitet!

På Östbergaskolan har över 90 procent av eleverna annat modersmål än svenska, där talas 28-30 olika modersmål.

Pennsvärdet består av en silverbrosch formgiven av Aviva Scheiman, samt av ett stipendium à 25 000 kronor som ska stärka mottagarens pedagogiska vidareutveckling.

Juryns motivering

Jenny Söderhjelm Larsson imponerar med sin uppfinningsrikedom, drivkraft och förmåga att bjuda in sina elever och kollegor till ett livslångt lärande. Genom att kombinera ledarskap, frihet och kreativitet har hon skapat en språkutvecklande miljö i hela skolan som kommer alla till gagn, såväl barn som vuxna. Hon utmanar och inspirerar sina elever till att upptäcka och utveckla sitt språk och hitta glädje i dess komplexitet. Jenny är en sann förebild som värnar om varje barns individuella engagemang och på så sätt lyfter hela klassrummet.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här är veckans mest lästa Stockholmsnyheter

Nyheter ✓Har du missat något i nyhetsflödet? ✓Här är topp tio-listan Nya hyror, ombildningar och strid kring sommargågator. Det är några av veckans mest lästa artiklar på StockholmDirekt.se.lördag 16/2 17:10

Aktiviteter i Söderort med plats för ditt barn

Nyheter GUIDE: Föreningar i Hägersten, Älvsjö, Midsommarkransen och Västertorp utan kö ✓Lista även för övriga Söderort Har dina barn inte köat i år till de populäraste klubbarna? Missade du släppet av nya platser vid terminsstarten? Här är föreningarna i Hägersten-Liljeholmen och Älvsjö som har plats för ditt barn...lördag 16/2 8:40