Lars "Kaos" Hjertstedt arbetar för fullt med målningen på Nybrogatan. Foto: Patrik Wirén

Östermalm får en helt ny muralmålning

Graffitiduon Klive och Kaos har fått ett nytt uppdrag. Den här gången är adressen Nybrogatan på Östermalm.

  • Publicerad 12:06, 25 aug 2020

Det är fastigheten på Nybrogatan 53, som rymmer Mornington hotel, som nu får en helt ny karaktär. I måndags morse inledde Carl "Klive" Winblad och Lars "Kaos" Hjertstedt från Graffitisthlm arbetet.

– Det vi gör är ett motiv från en kommande tv-serie och muralmålningen kommer att sitta uppe i tre veckor innan den tvättas bort, avslöjar Carl.

Här är Hässelbys nya muralmålning

Att annonsörer beställer en muralmålning istället för att använda de traditionella veporna eller skyltarna börjar bli alltmer vanligt, säger han. Även om det fortfarande är ovanligt i just den här delen av staden.

– Ingen bryr sig om en vepa, en muralmålning väcker intresse på ett annat sätt. Sedan är det extra kul i en tid när många verksamheter haft det tufft, att det då finns möjlighet att hyra ut en vägg, konstaterar Carl som just blivit avbytt av sin kollega.

Här skapas Södermalms största muralmålning

Duon har arbetat tillsammans sedan 2008 och är rejält samspelta. Redan dagen därpå, under tisdagen, förväntar de sig att arbetet ska vara klart. Och så här långt har reaktionerna enbart varit positiva.

– Vi har bara fått glada reaktioner, både från unga och äldre. De gillar det, säger han.

Målningen är del av en reklamkampanj för en tv-serie på streamingtjänsten Netflix.

Klive och Kaos har satt färg på Runby torg