Östermalm mot SM-guld i basket – Djurgården startar nytt elitlag

Östermalm får ett nytt elitlag i basket. Djurgården står bakom satsningen, som ska leda till SM-guld inom några år.

  • Publicerad 12:06, 10 jul 2015

Det är en seriös satsning som Djurgårdens IF ställer sig bakom. Ett helt nytt elitidrottslag i basket sätts ihop just nu – och målet är att nå toppen av högsta serien inom några år.

– Vi kommer att spela i division 2 kommande säsong, men räknar med att gå direkt till division 1. I ettan ska vi fortsätta bygga vårt lag så att vi är redo när vi tar steget upp till högsta nivån. Vi räknar med att nå toppen av basketligan inom två, tre år och sen är vi med och krigar om SM-guldet, säger Stefan Bergman, huvudtränare för laget.

Samtidigt med laget bildas nya klubben Djurgården Basket. Rick Bergström, som är marknads- och säljansvarig på Djurgården Basket, berättar:

– När vi har en stabil grund att stå på vad gäller organisation och ekonomi, då går vi vidare och startar ungdoms- och damlag.

Tänker avancera snabbt

Rick Bergström fortsätter:

– Vi har samlat många kompetenta spelare, tränare och ledare, flera med landslagsmeriter. Vi räknar med snabbt avancemang i seriesystemet och att nå spel i Europa inom några år.

Sett till antalet utövare är basket den näst största idrotten i Stockholm med många aktiva föreningar. Däremot saknas ett framgångsrikt elitlag, enligt företrädarna för den nya klubben.

– Det behövs ett elitlag
i basket i Stockholm. I dagsläget flyr basketspelarna Stockholm och söker sig uppåt eller nedåt i landet, till lag där de vet att de får speltid, förklarar Stefan Bergman, och tillägger:

– Vi vet att det kommer krävas hårt arbete för att lyckas, men vi är många som brinner för det här.

Med i Djurgårdsalliansen

Basketföreningen ingår
i Djurgårdsalliansen.

– Basketen passar bra in bland alla övriga 20 Djurgårdsföreningar och är inte minst viktigt för vårt varumärke och för vårt samhällsansvar. Djurgårdens IF ska vara en förening för alla, spelare som supportrar, gammal som ung, säger Lars Erbom, ordförande i Djurgårdens IF:s Alliansförening.

Djurgården Basket

Laget kommer till en början att ha tolv spelare.

Första träningen blir i början av augusti. I september inleds seriespel i division 2.

Laget kommer att träna i Brännkyrkahallen, men målet är att träna i en hall på Östermalm.

Klubbens officiella namn blir Djurgårdens IF Basketförening.

Sedan Solna och 08 lade ned finns inga herrelitlag i basket i Stockholm. Närmaste klubbarna som spelar i högsta ligan finns i Uppsala och Södertälje.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kan Stockholms vatten ta slut nu?

Nyheter Frågor och svar om den extrema torkan Under den oväntade värmeböljan har bevattningsförbud utfärdats på flera håll i landet och ytterligare ett 90-tal kommuner uppmanar invånarna att vara försiktiga med vattenanvändningen. Men hur står...fredag 20/7 10:18

Fest på Söder ska få fler att odla

Nyheter Här får barnen stoppa fingrarna i jord Det förbereds för en stor odlingsfest i Drakenbergsparken i höst.torsdag 19/7 16:33