Östermalms gamla flickskola blir 15 flådiga lägenheter

Den forna skolan på Bältgatan kommer snart inrymma bostäder där allt är specialdesignat. Kronjuvelen? En åtta-rummare på 500 kvadratmeter.

  • Publicerad 11:03, 23 nov 2016

Många känner till Margaretaskolan som den anrika kristna skolan från 1800-talet – döpt efter kronprinsessan 1909 – och som 1914 fick ett nybyggt skolhus på Bältgatan, Östermalm. Skolan stängde ner i juli 1939, kommunaliserades till en flickskola och har drivits i skolregi av olika varianter ända fram till juni månad, i år.

LÄS ÄVEN Ny krog på Östermalm: Paradens gamla bio blir prisvärd kvarterskrog

Nu konverteras byggnaden om till femton flådiga lägenheter, ritade av den kända inredningsdesignern Mats Theselius och Jägnefelt Milton med fastighetsföretaget Glommen & Lindberg. Krokar, handtag, trapphus, glasbadrum och kök är allt ritat av Theselius själv.

– Det är fantastiska bostäder. Väldigt högt till tak med stora härliga fönster är väl lämpat för att göra om till bostäder, säger Rolf Alexander, marknadsansvarig på Glommen & Lindberg.

LÄS ÄVEN Lyorna i The Bronze i Mariehäll tog slut på nolltid: "En lekfull antydning till The Bronx"

Hälften av lägenheterna är redan förhandssålda, och i fredags la företaget ut resterande lägenheter som nu säljs för allmänheten. Det är allt från ettor och treor till femmor.

– Vi har strävat efter att dessa bostäder ska bli helt unika. Det finns mycket på marknaden som liknar varandra idag men dynamiken i samarbetet mellan Mats Theselius och Jägnefelt Milton har mynnat ut i något som verkligen är annorlunda och blir oerhört fint, berättar Rolf Alexander.

En etta på 18 kvadratmeter i det nya huset, Biblioteket 5, ligger på 2 680 000 kronor. En 5:a på 114 kvadrameter får du för 18 780 000 kronor och högst hittar du en åtta-rummare på 500 kvadratmeter. Prislappen på bjässen eller vem som köp den är ännu oklart.

Inflytt kommer ske i december 2017.
 

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.