Inställt. Det blir ingen kurs för hundägare på Östermalm på torsdag. Foto: Mikael Andersson/ Filippa Rogvall

Östermalms hundägare ratar polisen

Det blir ingen kurs för hundägare som vill hjälpa Östermalmspolisen. Intresset visade sig vara för skralt.

  • Publicerad 12:01, 22 maj 2018

Som Östermalmsnytt har skrivit tidigare går polisens Nos-projekt ut på att polisen utbildar hundägare i brottsförebyggande syfte. Utbildningen ger hundägare kunskap om exempelvis hur man upptäcker förberedelser till inbrott, vad som ska observeras vid misstanke om brott och hur polisen bäst kontaktas.

Hundägare på Östermalm ska hjälpa polisen

Planen var att polisen på Östermalm skulle ha hållit i en kurs för hussar och mattar på torsdag. Men nu är den inställd.

– Det har varit ett alldeles för lågt intresse. 8-9 stycken har anmält sig, jag hade velat se runt 40 för att det ska vara värt för oss att lägga resurser på det här, säger Julia Larsson, kommunpolis på Östermalm.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon hoppas dock att kursen kan bli av senare i år.

– Kanske till hösten. Det kan vara så att vi behöver marknadsföra den mer och i fler kanaler, säger Julia Larsson.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nobel Center ska bli som Sydneys operahus

Nyheter Stadens oväntade jämförelse Stockholms stad har överklagat mark- och mijödomstolens nej till Nobel Center. I överklagan sticker en jämförelse ut.tisdag 18/9 21:00

Nej till att öppna bensinmack på Söder igen

Nyheter Företag vill öppna nygammalt tankställe Det finns inte en enda bensinmack i drift på Södermalm. Det vill ett företag nu ändra på, genom att återuppliva den forna macken vid Ersta. Men beskedet från staden är blankt nej.tisdag 18/9 20:00