Ny studio. Jamila Lodhi, verksamhetsansvarig på Humlanhuset, visar nya dj-utrustningen. Foto: Mimmi Epstein

Östermalms nya ungdomshus växlar upp – bjuder på Grönanbesök

Humlanhusets nedervåning har fått sig en rejäl upprustning. Det gamla betonggolvet är ersatt av ett dansgolv och i en ny studio finns möjlighet att spela in musik. Och i sommar ordnas flera gratisaktiviteter.

  • Publicerad 09:00, 11 jun 2017

Lokalen en trappa ner i Humlanhuset var tidigare en parkförvaltningslokal med uppställning för gräsklippare och annat. Den har använts sedan Humlanhuset öppnade för tre år sedan.

– Men det har varit lite garagekänsla här nere, säger Jamila Lodhi, verksamhetschef.

Nu har betonggolvet bytts ut mot ett riktigt dansgolv och på väggen hänger en stor dansspegel.

– Jag är själv gammal dansare. Vi vill locka fler tjejer till Humlanhuset och när vi frågar vad de vill göra säger de ofta att de vill dansa, säger Jamila Lodhi.

Till hösten planerar Humlanhuset att börja ordna en danskurs med regelbundna träffar.

Så blir nya utegymmet på Östermalm

Den gamla parkarbetarlokalen med betonggolv har byggts om till en dans- och inspelningsstudio. Foto: Mimmi Epstein

Förutom dansgolv har det byggts en inspelningsstudio med dj-utrustning och ett hobbyrum där man kan trycka egna t-shirts.

– I höst är tanken att studion också ska kunna användas som replokal, säger Jamila Lodhi.

Alexander Biberfeld visar hur man screen-trycker t-shirts. Foto: Mimmi Epstein

Humlanhuset kommer att vara öppet hela sommaren och tillsammans med fältassistenterna ordnas gratis aktiviteter varje onsdag. Besök på Gröna lund och en dagsutflykt i skärgården är några.

– När vi är ute och informerar i skolor om att vi finns så är det många som frågar vad det kostar att komma till oss och om man behöver vara medlem. Vi vill sprida att det är gratis, säger Jamila Lodhi.

Humlanhusets nya dragplåster: snack om jämställdhet och studio

Humlegårdens ungdomspark för de lite yngre är också öppen och bemannad hela sommaren.

– I sommar har vi tagit in en skejt-instruktör som kommer att vara på plats mellan 13 och 17 på vardagar. Tanken är att nybörjare ska kunna få hjälp att komma i gång, säger Björn Lansky, enhetschef.

Dessutom satsar parken på temaveckor från och med den 3/7. Fisketurer och clownskola står på schemat.

– Resten är inte helt spikat än men så fort det är klart kommer det upp på vår hemsida, säger Björn Lansky.

Sommarschema

Här är sommarens aktiviteter, alla utgår från Humlanhuset som ligger i Humlegården längs Engelbrektsgatan. Alla som är mellan 12 och 19 år är välkomna att delta i aktiviteterna som är gratis. Dock behöver man lämna 50 kronor i deposition som man får tillbaka. Man måste anmäla sig till aktiviteterna minst två dagar i förväg genom att sms:a 076-121 09 10 eller mejla falt.ostermalm@stockholm.se.

14/6 Gröna Lund

21/6 Könsneutral skönhetssalong

28/6 Paddla kanot/ kajak/ trampbåt

4/7 Åka ribbåt

5/7 Dagsutflykt i skärgården

12/7 Gokart

19/7 Matlagning med privat kock

26/7, 2/8, 9/8 Spontana aktiviteter

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43