Östermalms saluhall. Foto: Mostphotos

Östermalmshallen fördyras – igen

Renoveringen av Östermalms saluhall från slutet av 1800-talet har stött på hinder efter hinder. På måndagskvällen beslutade politikerna att skjuta till ytterligare mångmiljonbelopp.

  • Publicerad 10:34, 20 feb 2018

Förseningar och fördyringar har kantat renoveringen på Östermalmstorg sedan den drog igång på allvar under 2016.

Ursprungskostnaden för att modernisera saluhallen beräknades till 635 miljoner kronor men den har därefter räknats upp till både 725 miljoner, 760 miljoner och nu på måndagskvällen till hela 980 miljoner kronor.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Beslutet som fattades av den rödgrönrosa majoriteten i kommunfullmäktige innebär att fastighetsnämnden medges rätt att fortsatta med upprustningen av Östermalmshallen till en investeringsutgift om 980 miljoner kronor, men att målet ska vara att inte nyttja hela projektbudgeten.

Många timmars debatt i KF på måndagskvällen

Ambitionen är att skynda på färdigställandet så mycket som möjligt. Enligt nuvarande tidplan ska saluhallen vara klar för invigning i juni 2019.

Den borgerliga alliansen reserverade sig med hänvisning till de skenande kostnaderna.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Detta har hänt

Juni 2014 fattade kommunfullmäktige (då styrt av den borgerliga alliansen) beslut om upprustning och modernisering av Östermalmshallen. Tegelbyggnaden är från sent 1800- tal och i stort behov av upprustning.

Flera oförutsedda saker har försenat och fördyrat renoveringen sedan dess. Bland annat har berget under byggnaderna, grunden, stommar samt bjälklag varit i sämre skick än vad tidigare provtagningar visat.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Här ska burgare kriga mot burritos

Nyheter Jihan Yacoob är trött på ställen som "bara" serverar burgare. Nu tar han sitt amerikanskmexikanska koncept "burgers vs burritos" till Kungsholmen.torsdag 21/6 16:17

Ny gratisfestival på Östermalm

Nyheter ✓Morgonyoga ✓Aw-häng ✓Livespelningar Yoga, musik och föreläsningar. Mötesplatsen "A house" i gamla arkitekturhögskolan ordnade gratis minifestival i veckan som gick och tanken är att den ska bli återkommande.torsdag 21/6 15:58