Googlebussen kommer. Den 11 april kommer Googles mobila utbildningsstation till Tumba. Bilden är från Holland. Foto: Thomas Geuens

Östlin (S): "Stort att Google satsar på Botkyrka"

Vill du lära dig mer om digital marknadsföring och hur du skyddar dig i den digitala världen? Nästa vecka parkerar Google sin mobila utbildningsatsning Digitalakademin utanför kommunhuset i Tumba – gratis för både företag och Botkyrkabor.

  • Publicerad 14:45, 5 apr 2019

– Det är stort att Google ser potential i Botkyrka. För mig är det viktigt att alla ska kunna utveckla sina digitala kompetenser och att vi Botkyrkabor är konkurrenskraftiga på arbetsmarknaden. Det ger möjligheter för såväl Botkyrkabor som Botkyrkaföretag, säger kommunstyrelsens ordförande Ebba Östlin (S) i ett pressmeddelande.

I bussen, som är på 65 kvadratmeter, kan 30 personer få utbildning samtidigt. I Botkyrka blir det fokus på digital marknadsföring inom webbanalys, sociala medier och sökmotormarknadsföring samt på säkerhet och integritet, alltså hur man skyddar sig i den digitala världen.

"Vässa kunskaperna"

Google Digitalakademin är ett samarbete mellan Google, Arbetsförmedlingen, Almi och ett antal svenska kommuner som valt att ställa sig bakom satsningen. Under Sverigeturnén som startade i måndags stannar bussen i Gävle, Stockholm, Botkyrka, Norrköping, Göteborg, Malmö och Helsingborg.

– Digital kompetens är otroligt viktigt för att hålla sig attraktiv på arbetsmarknaden och vi hoppas att många Botkyrkabor tar chansen att vässa sina kunskaper genom att ta en kurs på Digitalakademin, säger Erik Sandström, ansvarig för digital utveckling på Arbetsförmedlingen.

Tre dagars besök

Googlebussen står på plats utanför kommunhuset i Tumba den 11, 12 och 15 april.

Utbildningarna som erbjuds är gratis för alla.

Läs mer om kurserna på g.co/digitalakademin

Visa merVisa mindre