Foto: Lars Andersson

Östra Skogås utsuddat – 742:an går till Drevviksstrand

Välkommen ombord på buss 742 mot Drevviksstrand! Keolis har valt att sudda bort Östra Skogås från den klassiska bussen och ersätta det med det nygamla namnet Drevviksstrand.

  • Publicerad 18:25, 1 nov 2017

När SL inför nya tidtabeller den 10 december kommer namnet Drevviksstrand att ersätta Östra Skogås som ändstation för buss 742 från Huddinge sjukhus.

– Vi blev uppmärksammade för en tid sen av privatpersoner att området hade bytt namn och tyckte att vi skulle bytte namn på bussen. Vi kollade med kommunen, det stämde. Så vi beslutade också att byta namn på destinationen, säger Jesper Pettersson, presstalesperson på SL.

Redan nu skyltar bussarna Drevviksstrand. Det kan bli förvirrande för resenärerna, eftersom varken skyltar eller busstidtabeller är uppdaterade.

– Det var egentligen inte meningen. Av någon anledning har Keolis valt att byta redan nu, säger Jesper Pettersson.

Jag blev väldigt positivt överraskad, men väldigt förvånad över att det bara var ena busslinjen som fick rätt namn. 828:an då?

Kommunen beslutade att officiellt att tilldela Östra Skogås det nya namnet, Drevviksstrand, för ungefär ett år sedan. Beslutet fattades efter en rekordlång medborgarförslagsprocess och kampanjande av Drevvikenpartiet.

Bor du i Drevviksstrand? - Nu får Östra Skogås ny karta med gammalt namn

"Trägen vinner. Arbetet med att återta det gamla historiska namnet Drevviksstrand i Östra Skogås drog verkligen ut på tiden. Men nu fick invånarna rätt till slut och bussarna har nu en ny ändstation. Drevvikenpartiet gratulerar", skriver Drevvikenpartiet på sin Facebooksida.

Men alla gillar inte namnet. Kritiker menar att det ytterligare kan segregera Skogås östra och västra delar. Delarna som redan skiljs åt av pendeltågsspår och socioekonomiska skillnader.

Men än så länge verkar det endast vara 742:an som förlorar sitt "Östra Skogås".

– Jag blev väldigt positivt överraskad, men väldigt förvånad över att det bara var ena busslinjen som fick rätt namn. 828:an då? frågar sig Lars Andersson, som är en av personerna bakom medborgarförslaget.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.