Otroliga julpyntet tillbaka i Norrort

I över trettio år har Täbybon Tommy Wallentin pyntat sitt hus till bristningsgränsen. Nu är det uppe igen.

  • Publicerad 08:59, 5 dec 2017

Villatomten i Vallatorp, Täby, har stuckit ut ordentligt i drygt trettio år. Nu är det dags igen. Huset har förvandlats till ett ljusfenomen och den som signerar designen heter Tommy Wallentin som vi träffade förra året.

– Nu är det mycket mer än vad jag hade förut. Nu har jag ett Eiffeltorn också, som är tolv meter högt och som står på tomten, sa han till oss då.

Pariskopian har han byggt helt själv och hans många udda inslag lockar varje år många nyfikna besökare.

– Det kommer folk från hela stan och tittar, från Norrtälje till Södertälje är sånt som jag har hört. Det är kul, sa Tommy.

Foto: Martina Danielsson

Förberedelserna tar flera veckor och kostnaden för allt pynt går loss på runt 100 000 kronor. Ett tips från Tommy, för att inte dra iväg totalt budgetmässigt, är att köpa på sig ljus och kulor efter jul.

– Jag är en riktig julälskare. Jag gillar allt, från tomtar till lampor. Det är väl det här med den mörka tiden, det blir lite glädje av det på det här sättet.

Foto: Martina Danielsson

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Hur bra koll har du på Norrorts matkarta?

Nyheter Klarar du 10 av 10? En drös med nya matställen har öppnar i Norrort under det senaste året, men hur bra koll har du egentligen på matställen och mer därtill på hemmaplan?fredag 16/3 15:44

Prisad lärare: "Samhället borde ha mer respekt för yrket"

Nyheter Får fint pris för sitt undervisningssätt Henrik Mickos är gymnasieläraren som är doktor i kemi och som vill göra kemin mer verklig för eleverna. Nu har han tilldelats ett lärarpris för sitt sätt att undervisa.fredag 16/3 15:13