Undersöker alltid. Polisen gör alltid brottsplatsundersökningar vid inbrott, och spåren kan vara till nytta längre fram, berättar Danderyds kommunpolis Alexander Antonian. Foto: Mostphotos

Ovanligt många inbrott i Danderyd

Under en enda dag, den 8 februari, gjordes tre inbrott i Stocksund, ett i Danderyd och ett i Kevinge Strand. Totalt förra veckan genomfördes åtta inbrott i kommunen.

  • Publicerad 15:12, 11 feb 2020

Den åttonde februari fick Frejavägen i Djursholm ytterst ovälkommet besök. Där krossade gärningspersoner ett fönster och stal smycken, någon gång mellan klockan 17 och klockan 01 den 9 februari.

Tog sig in via balkong

Samma dag, på Vasavägen i Stocksund, var det också inbrott via ett fönster, men vad som saknas är oklart. På Bengt Färjares väg i Stocksund skedde två inbrott mellan 15.45 och 19.20. I det ena fallet klättrade tjuvarna in på en balkong till en lägenhet och bröt upp ett fönster. Det är oklart vad som stulits. I det andra fallet krossade gärningspersonerna ett fönster och tillgrep smycken.

I Kevinge strand var husägaren hemma när någon okänd ringde på villans dörr klockan 17.49. Husägaren valde att inte öppna. Kort därefter hörde hen att någon försökte bryta upp ett fönster. Husägaren gav sig till känna och gärningspersonen försvann från platsen.

– Under förra veckan anmäldes sammanlagt åtta inbrott och det är avvikande, så många brukar vi inte ha på en vecka, säger Alexander Antonian, kommunpolis i Danderyd.

Just nu finns inga misstänkta.

– Tyvärr. Men vi genomför brottsplatsundersökning vid varje inbrott och det kan bli genombrott längre fram om man griper en tjuv, det kan handla om påträffat gods eller spår, säger Alexander Antonian.

Han tipsar om att gå med i Grannsamverkan – och att inte ha stegar på tomten.

– Det kan vi inte nog poängtera, det är ett återkommande modus att man använder stege och tar sig in via övervåningen.

Älskade klenoder får nytt andrahandsliv

Nyheter Här går skatter från dödsbon tillbaka till marknaden Vad händer med dina prylar när du dör? Många av oss tycker att vi har för mycket, och när en anhörig går bort blir det många saker att ta hand om. Richard Sjöberg ger gamla prylar nytt liv i sin...fredag 28/2 15:24

Nu ska moppebilarnas säkerhet utredas

Nyheter ✓Öka bältesanvändning ✓vinterdäck ✓utbildning Allt fler ungdomar kör mopedbil, i takt med det ökar olyckorna i bilarna. Nu har Transportstyrelsen lagt fram en rapport för se över säkerheten hos fordonen.fredag 28/2 14:52
Stockholm Direkt