Foto: Mostphotos

Över halv miljon kronor till läxhjälp i Enköping

600 000 kronor ger skolverket skolor och föreningar som bedriver läxhjälp i Enköping.

  • Publicerad 13:39, 28 mar 2018

Utbildningsdepartementet meddelar idag att 4,5 miljoner kronor tilldelas skolor i Uppsala län. Pengarna är öronmärkta för skolor som bedriver läxhjälp.

– Läxhjälp ska inte vara en plånboksfråga. Elever som behöver extra tid vid sidan av schemat ska ha möjlighet till det. Vi investerar i en jämlik skola. De här statliga pengarna ger eleverna fler chanser att klara kraven, säger utbildningsminister Gustav Fridolin.

Av de 4,5 miljoner kronorna kommer Enköpings skolor som bedriver läxhjälp tilldelas 606 750 kronor.

För 2018 betalar Skolverket totalt ut drygt 363 miljoner kronor i statligt bidrag till skolor som bedriver läxhjälp. Hälften av statsbidraget fördelas nu, och den andra hälften till hösten.

Statsbidrag för läxhjälp kan sökas av huvudmän som anordnar hjälp med läxor eller annat skolarbete för elever. Bidrag kan även sökas av ideella läxhjälpsföreningar som anordnar läxhjälp för elever.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fyra bilar - fyra brott (och två var Saabar)

Nyheter Många brott har direkt koppling till fordon. Fyra sådana noterades i Enköping under lördagen och natten mot söndagen.söndag 8/7 8:19