KOMPROMISS. Hyresfastigheter i Rissne blir kvar hos Förvaltaren ett tag till. Foto: Ulrica Andersson

Överens om bostäder i Rissne

De styrande partierna har nått en överenskommelse med V ifråga om försäljningen av Rissne centrum. Två hyresfastigheter ingår inte längre i paketet.

  • Publicerad 09:40, 11 sep 2017

Kommunfullmäktige beslutade förra sommaren att centrumfastigheter i Rissne, Hallonbergen och Ör ska säljas till privata aktörer.

I paketet med Rissne centrum var två av Förvaltarens hyresfastigheter tänkta att ingå. Dessa finns på Ridvägen och Odalvägen.

Nu är de undantagna från försäljningen, efter en överenskommelse mellan det grönblå styret och Vänsterpartiet. För V är det viktigt att hyresfastigheterna blir kvar inom Förvaltaren.

Motprestationen från V är ett löfte om att inte försena processen genom att yrka på återremiss när tilldelningsbeslutet fattas i fullmäktige.

Men överenskommelsen betyder inte nödvändigtvis att bostäderna förblir hyresrätter.

– Genom att undanta dessa hyresfastigheter från kommande försäljning får alla hyresgäster i området samma möjlighet att visa intresse för att äga sina egna hem i framtiden, säger Mikael T. Eriksson (M), kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Han har sett ett ökat intresse för att ombilda till bostadsrätter i samband med att centrumförsäljningen kommit på tal.

Oppositionsrådet Jesper Wiklund (V) kommer fortfarande bevaka att centrumförsäljningen inte leder till minskad tillgång till exempelvis matbutik, vårdcentral eller fritidsgård i Rissne.

– Det finns flera saker i centrumförsäljningen som är problematiska, men för Vänsterpartiet är det prioriterat att rädda hyresrätterna inom Förvaltaren från försäljning. En fråga som oroat många av de boende i området, säger han i det gemensamma pressmeddelandet.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här byggs det flest hyresrätter

Nyheter Byggstarter under 2018 i Stockholms län Närmare 9 000 bostäder har planerad byggstart i Stockholms län i år. Men det råder stora skillnader mellan kommunerna hur mycket som blir hyresrätter respektive bostadsrätter, visar en ny rapport. I...lördag 23/6 13:40

Man misshandlad i Hallonbergen

Nyheter En man misshandlades svårt i Hallonbergens centrum tidigt på lördagsmorgonen.lördag 23/6 12:55

Trygghetsbil ska förhindra brott

Nyheter På onsdagen invigdes Sundbybergs stads nya trygghetsbil. Bilen bemannas av volontärer som ska förhindra brott och skapa gemenskap.onsdag 20/6 16:38