Överenskommelse klar om Solnas budget

Det blir inget budgetkaos i Solna i år. På fredagsmorgonen meddelade Bergshamrapartiet och Allianspartierna att man träffat en överenskommelse om nästa års budget.

  • Publicerad 11:53, 30 okt 2015

Det betyder att det budgetförslag som Alliansen lägger fram får stöd av minst 31 av fullmäktiges 61 ledamöter.

– Det är alltid skönt att ha en lösning klar innan själva voteringen, säger kommunstyrelsens ordförande Pehr Granfalk (M).

Enligt Bergahamrapartiets ordförande Björn Bränngård har partiet fått med fyra viktiga frågor i Alliansbudgeten som gör att man nu ställer sig bakom hela förslaget:

Utredning av en överdäckning av Bergshamravägen.

Identifieria lokalisering och intressent för ett trygghetsboende i Bergshamra.

Ta fram en strategi för utvecking av Bergshamraskolan och Kulturskolan i Bergshamra.

Undersöka möjligheterna att förlänga säsongen för Svedenbadet och öka utnyttjandet av Bergshamra IP.

– Vi insåg att Alliansens budget ändå skulle gå igenom på ena eller andra sättet och ville ha med några av våra viktigaste frågor. Vi kommer inte att lägga ner våra röster i budgetvoteringen utan röstar i stället aktivt för Alliansens budget. Men vi kommer fortfarade att vara ett oppositionsparti, säger Björn Bränngård.

Alliansens budget offentliggörs i sin helhet fredagen den 6 november. Runt den 16 november presenterar oppositionspartierna sina alternativa budgetförslag. Den 30 november sammanträder fullmäktige för att debattera och rösta om budgeten för Solna 2016.

Förra året gick något oväntat Socialdemokraternas budget igenom då den fick stöd av samtliga partier utanför den styrande Aliansen. Efter en kompromiss där Socialdemokraterna fick in egna förslag på cirka 15 miljoner kronor gick Alliansbudgeten till sist igenom.

Utgångspunkten från Alliansen har varit att hålla kommunalskatten kvar på samma nivå, 17.12 kronor, även under nästa år.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

LISTA: Här får Stockholm nya cykelvägar

Nyheter Gäller hela länet – se var satsningarna ska göras Totalt ska det byggas 150 kilometer cykelväg i Stockholm de kommande fem åren. Här är listan på vilka nya cykelbanor som prioriteras.onsdag 17/10 14:14

Kvinna med rullator bestulen

Nyheter Två personer är anhållna Två personer har anhållits misstänka för att ha stulit en plånbok från en kvinna med rullator. Händelsen inträffade i Solna i tisdags.onsdag 17/10 12:26