Bill Thernström inför succéloppisen i april. Foto: Sacharias Källdén

Övergivna cyklar säljs på jätteloppis

Över 300 övergivna cyklar har reparerats och pumpats upp inför helgens stora cykelloppis i Masmo. Och passa på, för det kan bli sista tillfället i år.

  • Publicerad 14:13, 14 sep 2018

När Easy ReCycling för första gången öppnade sitt cykelloppis i Masmo i april blev det trafikstockning på vägarna runt omkring. Tusentals personer vällde in och över 1000 cyklar såldes under öppningshelgen.

I helgen är det dags igen. Totalt finns 600 begagnade cyklar till salu och för lite över 500-lappen kan man hitta en fullt servad och reparerad cykel.

– Det är snittpriset, men det finns ju dyrare, säger Bill Thernström som driver företaget.

– På första loppisen i våras sålde vi allting i befintligt skick, men nu har vi ungefär 300 cyklar som vi har gjort i ordning och pumpat och allt.

Sålde slut på två timmar

Helgens loppis kan mycket väl bli det sista i Masmo den här säsongen, lite beroende på väder och hur mycket cyklar företaget får in. Och det gäller att hänga på låset om man vill vara säker på att hitta en cykel.

– För två-tre veckor sedan tog vi 200 cyklar till Nobelberget. Det var synd att vi inte hade fler, vi sålde slut på två timmar. Masmo är ju lite mer off, men det är nog bra om man är där i tid.

Rekordtryck på loppis för övergivna cyklar

Cyklarna som säljs på loppisen har huvudsakligen samlats in från bostadsrättsföreningar, fastighetsvärdar och återvinningscentraler. Övergivna cyklar som vanligtvis slängs på tippen får i Masmo istället en andra chans.

Bill Thernström och co. har planer på att växa ännu mer och ta in ännu fler cyklar. Under vintern ska de bygga en ny verkstad, ställa i ordning tomten med nytt grus och containerstaplar med graffitikonst på. Förhoppningen är också att binda upp fler bostadsrättsföreningar och stora hyresvärdar för att få in ännu fler cyklar.

Blir Masmo-tomten snart för liten?

– Haha, nej om inte det här räcker... Det är en väldigt stor tomt. Vi får plats med ungefär 15 000 cyklar.

Loppis i Masmo

Var? Masmovägen 21C, fem minuter från Masmo tunnelbanestation

När? 15–16 september klockan 10–18

Vad? 600 begagnade cyklar finns till salu