Ifrågasätts. Överklagan av domen mot Nobel Center kan stoppas. Foto: Tomorrow AB

Överklagan av Nobel-dom kan stoppas

Samtliga partier i nej-koalitionen vill skrota planerna på ett överklagande.

  • Publicerad 14:35, 28 aug 2018

Kampen om bygget av Nobel Center på Blasieholmen går vidare. Efter att detaljplanen upphävdes i våras har staden har fått extra tid på sig att formulera sin överklagan till Mark- och miljödomstolen, fram till den 19 oktober, det vill säga efter valet. Jan Valeskog (S) är inte orolig.

– Vi har ett kommunstyrelsebeslut på att överklaga mark- och miljödomstolens beslut. Nobel Center är viktigt för Stockholm och vi tror vi har mycket goda chanser att vinna i nästa instans. Allt pekar mot att det finns en majoritet för i kommunfullmäktige även efter valet, säger han.

Valet kan avgöra frågan om Nobel Center

Men nu kan vi avslöja att det inte blir någon överklagan om valresultatet leder till att kommunstyrelsen får en ny sammansättning efter valet, där S, M och C inte längre har egen majoritet. Vår enkätfråga till samtliga partier som är emot Nobel Center – L, KD, V, MP och SD – visar nämligen att de alla kommer arbeta aktivt för att stoppa överklagan.

"Miljöpartiet ser gärna att domstolens dom inte överklagas vidare. Valeskog tar ut segern i förskott", skriver Miljöpartiets talesperson i stadsbyggnadsfrågor Cecilia Obermüller i ett mejl till tidningen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.