Olycka. Den treåriga flickan fördes till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha blivit påkörd av en buss. Flickan avled senare av sina skador. Foto: Mikael Andersson

Övervakningsfilmer från bussolyckan i Råcksta granskas

Polisens utredning angående den tragiska dödsolyckan i Råcksta fortsätter. Nu ska busschaufförens sikt granskas, genom flera övervakningsfilmer.

  • Publicerad 09:26, 6 dec 2018

Det var under tisdagseftermiddagen den 27 november som den tragiska dödsolyckan inträffade på Söderberga allé i Råcksta.

Polisen: Bussföraren i Råcksta märkte inte dödsolyckan

Redan i förra veckan hade polisen börjat skapa sig en bild av händelseförloppet.

– Det vi har fått fram hittills är att 3-åringen har sprungit över vägen och framför bussen, precis när den har startat och är på väg därifrån. Det förefaller som att chauffören inte har märkt något, sa Hans Brandt, förundersökningsledare, till StockholmDirekt bara någon dag efter olyckan.

Men eftersom busslinjen är sådan att den vänder och går tillbaka strax efter Söderberga allé, så kom chauffören tillbaka till platsen några minuter senare. Först då förstod han att det hade skett en olycka.

Övervakningsfilmer

Bussen beslagtogs av poliser på plats och vittnen förhördes. Nu fortsätter utredningen.

– Vi har fått filmer från övervakningskameror både från Icaaffären, där flickan befann sig med en anhörig strax innan olyckan, och från bussen. Där kan man se vissa delar av händelseförloppet, säger Hans Brandt.

Bland annat ska man undersöka hur förarens sikt var från bussen.

– Nu ska vi jämföra bilderna från båda platser och undersöka vad som är möjligt att se från busschaufförens position. Nästa steg är att undersöka bussen ordentligt.

Brottsrubriceringen är än så länge vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

– Grundrubriceringen ligger kvar men vi har inte delgivit någon misstanke ännu, vi får se vad utredningen kommer fram till, säger Hans Brandt.

Han uppmanar eventuella vittnen till händelsen att höra av sig till polisen på telefon 114 14.

Han återskapar 50-talet i Söderort

Nyheter Hemma hos samlaren Lasse Söderström i Älvsjö har tiden stått stilla Marilyn, Elvis, Märklintåg, barbie­dockor, telefoner och mängder med andra 50- och 60-talsprylar. Hemma hos samlaren Lasse Söderström i Älvsjö har tiden stått stilla.söndag 19/5 19:00

Så undviker du köer på återvinningscentralen

Nyheter ✓Här är bästa tiderna att kasta skräpet ✓Personalen specialutbildas att lösa bråk Nu är det är högtryck på stadens återvinningscentraler. För att hantera stressade stockholmare har personalen på återvinningen specialutbildats i konflikthantering.lördag 18/5 9:00

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt