Olycka. Den treåriga flickan fördes till sjukhus med ambulanshelikopter efter att ha blivit påkörd av en buss. Flickan avled senare av sina skador. Foto: Mikael Andersson

Övervakningsfilmer från bussolyckan i Råcksta granskas

Polisens utredning angående den tragiska dödsolyckan i Råcksta fortsätter. Nu ska busschaufförens sikt granskas, genom flera övervakningsfilmer.

  • Publicerad 09:26, 6 dec 2018

Det var under tisdagseftermiddagen den 27 november som den tragiska dödsolyckan inträffade på Söderberga allé i Råcksta.

Polisen: Bussföraren i Råcksta märkte inte dödsolyckan

Redan i förra veckan hade polisen börjat skapa sig en bild av händelseförloppet.

– Det vi har fått fram hittills är att 3-åringen har sprungit över vägen och framför bussen, precis när den har startat och är på väg därifrån. Det förefaller som att chauffören inte har märkt något, sa Hans Brandt, förundersökningsledare, till StockholmDirekt bara någon dag efter olyckan.

Men eftersom busslinjen är sådan att den vänder och går tillbaka strax efter Söderberga allé, så kom chauffören tillbaka till platsen några minuter senare. Först då förstod han att det hade skett en olycka.

Övervakningsfilmer

Bussen beslagtogs av poliser på plats och vittnen förhördes. Nu fortsätter utredningen.

– Vi har fått filmer från övervakningskameror både från Icaaffären, där flickan befann sig med en anhörig strax innan olyckan, och från bussen. Där kan man se vissa delar av händelseförloppet, säger Hans Brandt.

Bland annat ska man undersöka hur förarens sikt var från bussen.

– Nu ska vi jämföra bilderna från båda platser och undersöka vad som är möjligt att se från busschaufförens position. Nästa steg är att undersöka bussen ordentligt.

Brottsrubriceringen är än så länge vårdslöshet i trafik och vållande till annans död.

– Grundrubriceringen ligger kvar men vi har inte delgivit någon misstanke ännu, vi får se vad utredningen kommer fram till, säger Hans Brandt.

Han uppmanar eventuella vittnen till händelsen att höra av sig till polisen på telefon 114 14.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Staden tar fram nytt regelverk för elscootrar

Nyheter ✓Planen för att hålla ordning ✓Hellden (MP): " Gör vad vi kan för att det inte ska skapa problem" Våren står för dörren och i samband med det spås det ske en explosion i antalet elscootrar i Stockholm. Staden arbetar nu med en plan för att det nya färdmedlet ska fungera i stadsmiljön.söndag 24/3 20:00