Foto: R Magnusson, prio-1@telia.com

P-bot måste betalas innan den betalas tillbaka

Kommunalrådet Stefan Bergström (C) står fast vid att Sundbybergs stad ska hjälpa dem som fått parkeringsböter trots att de har boendeparkering. – Men först måste man betala sin "P-bot", säger han.

  • Publicerad 13:47, 14 mar 2019

När det stod klart för kommunalrådet Stefan Bergström (C), ordförande i Stadsmiljö- och tekniska nämnden, att flera i Sundbyberg drabbats av den bristfälliga informationen gällande nya rutiner för betalning av boendeparkering, gick han i ett pressmeddelande ut och sa att staden skulle "verka för att böterna blir avskrivna".

Några Sundbybergsbor har därefter undrat hur det rent praktiskt ska gå till.

– Först måste man betala sin parkeringsböter, det är ofrånkomligt. Därefter överklagar man till polismyndigheten. Om polismyndigheten avslår överklagan ska vi, Sundbyberg stad, ta vårt ansvar.

– Jag ser det som en hederssak, tillägger Stefan Bergström.

Håller du med om att informationen om nya rutiner var bristfällig?

– Om man tidigare fått betalningspåminnelse via sms, borde även information om nya rutiner gått ut som sms, mejl eller på annat sätt. Det blev fel den här gången. Jag har bett förvaltningen att titta på det här.

De nya rutinerna innebär att det är är upp till boende att hålla reda på när det är dags att betala: "Du som tillståndsinnehavare kontrollerar själv när din betalning går ut."

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Här stängs pendeltågen av i påsk

Nyheter Så kan du resa istället Än är det några veckor kvar tills påskharen kommer – men kanske kan det vara tid att börja planera resvägarna. Pendeltågen stängs nämligen av mellan Jakobsberg och Sundbyberg.torsdag 21/3 11:31

Polisen satsar på trafiksignaler längs E4:an

Nyheter ✓Vill kunna stänga av körfält ✓Polis, räddningstjänst och ambulans ska komma fram snabbare Polisen vill kunna stänga av körfält på E4:an och skapa tillfälliga räddningsgator för ambulans och brandkår. Detta ska göras med hjälp av trafiksignaler.onsdag 20/3 16:10