Foto: R Magnusson, prio-1@telia.com

P-bot måste betalas innan den betalas tillbaka

Kommunalrådet Stefan Bergström (C) står fast vid att Sundbybergs stad ska hjälpa dem som fått parkeringsböter trots att de har boendeparkering. – Men först måste man betala sin "P-bot", säger han.

  • Publicerad 13:47, 14 mar 2019

När det stod klart för kommunalrådet Stefan Bergström (C), ordförande i Stadsmiljö- och tekniska nämnden, att flera i Sundbyberg drabbats av den bristfälliga informationen gällande nya rutiner för betalning av boendeparkering, gick han i ett pressmeddelande ut och sa att staden skulle "verka för att böterna blir avskrivna".

Några Sundbybergsbor har därefter undrat hur det rent praktiskt ska gå till.

– Först måste man betala sin parkeringsböter, det är ofrånkomligt. Därefter överklagar man till polismyndigheten. Om polismyndigheten avslår överklagan ska vi, Sundbyberg stad, ta vårt ansvar.

– Jag ser det som en hederssak, tillägger Stefan Bergström.

Håller du med om att informationen om nya rutiner var bristfällig?

– Om man tidigare fått betalningspåminnelse via sms, borde även information om nya rutiner gått ut som sms, mejl eller på annat sätt. Det blev fel den här gången. Jag har bett förvaltningen att titta på det här.

De nya rutinerna innebär att det är är upp till boende att hålla reda på när det är dags att betala: "Du som tillståndsinnehavare kontrollerar själv när din betalning går ut."

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Bakslag för borättköpare i försenat bygge

Nyheter Får inte hoppa av enligt ny dom – Kan få stor betydelse för hela fastighetsbranschen Inflyttningen i de attraktiva bostadsrätterna på gränsen mellan Solna och Sundbyberg försenades med 15 månader. Drygt 50 köpare ville hoppa av projektet. Tingsrättens dom innebär ett stort bakslag...tisdag 21/5 15:59

Därför "snöar" det över hela Stockholm

Nyheter ✓Mängder av vitt ludd – här är förklaringen ✓Då maxas det enligt experten Våren har kommit till Stockholm men på marken ligger det ett vitt täcke. Här är svaret på vad det egentligen är som luddar.måndag 20/5 14:10

"Checca" missar aldrig ett elitlopp

Nyheter Stamgäst. Han har följt dramatiken på Solvalla 67 år i rad Tre dagar i buren blev straffet för rymningen från lumpen 1956. Den bondpermisen möjliggör för ”Checca” att se sitt 68:e raka elitlopp och utan den hade han sannolikt inte talat om Nils Ferlin som...måndag 20/5 9:02
Stockholm Direkt