Kaos. I år kommer man kunna betala parkering med sms, något som ska förhindra att det ser ut såhär vid automaterna. Foto från förra året. Foto: Stella Papapanagiotou

P-kaos vid populära Kanaanbadet i Västerort

Den ovanliga sommarvärmen betyder för många strandhäng. För de som väljer att hoppa i plurret på populära Kanaanbadet betyder det också parkeringskaos – i två veckor till.

  • Publicerad 16:25, 30 maj 2018

Det har knappast undgått någon att sommarvärmen har kommit till Stockholm mycket tidigare i år. Det betyder också att fler picknickkorgar än vanligt packas för strandhäng i maj.

Förra helgen var det proppfullt på stranden vid Kanaanbadet. Eftersom den stora parkeringen med 300 platser ännu inte öppnat för säsongen, var det lika proppfullt med parkerade bilar längs med Kanaans väg.

– Båtklubben har avtal med idrottsförvaltningen att använda den som vinterförvaringsplats mellan 1 september och 15 juni. Efter den 15 juni kommer vi att kunna använda den som parkeringsplats, säger Torbjörn Falk, avdelningschef på Stockholm parkering som har ett avtal med idrottsförvaltningen att sköta parkeringen.

Kan inte öppna tidigare

På grund av avtalet och att båtklubben fortfarande behöver använda grusplanen går det inte att följa väderleken och öppna tidigare, menar han.

– Vi hade gärna öppnat den tidigare men jag var själv där för några dagar sedan och det är fortfarande flera som håller på med sina båtar, säger Torbjörn Falksund.

Det finns några gatuparkeringar längs med Kanaans väg men de är långt ifrån tillräckligt många för att alla som vill slänga sig i plurret ska få plats. Betyder det att staden accepterar parkeringsanarki fram till 15 juni? Nej, givetvis inte.

– Man måste följa rådande parkeringsskyltar. I övrigt är det andra gatuparkeringar i närheten som gäller, säger Torbjörn Falksund.

Däremot har han ett glädjande besked för alla som stått och svurit i kön när parkeringsautomaterna inte har fungerat tidigare år. Ett problem som var allra värst för två år sedan då det endast fanns en automat – som sällan fungerade.

– I år kommer man även att kunna betala med sms. Det kommer också att finnas en husbilsparkering, säger Torbjörn Falksund.

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt