Motdrag. Torbjörn Kagård tänker bestrida sin parkeringsbot och uppmanade andra som också fått en bot att göra detsamma. På bilden Störtloppsvägen. Foto: Sacharias Källdén / Christoffer Röstlund

P-raseriet ledde till slugt motdrag

Nu har de nya parkeringsreglerna införts i hela Hägersten. Men bötfällda bilister rasar mot att det finns för få p-automater. Västertorpsbon Torbjörn Kagård blev så arg att han lappade alla lappade bilar med ett eget budskap.

  • Publicerad 16:30, 27 feb 2018

De nya parkeringsreglerna precis införts i Axelsberg, Mälarhöjden, Telefonplan, Hägerstensåsen och Västertorp där det numera kostar att stå på gatorna. Men boende i området tycker att parkeringsautomaterna är för få.

– Jag stod parkerad på Västertorpsvägen när jag fick böter. Jag såg skylten om de nya parkeringsreglerna och att man kunde betala i automat eller i en app. Men det fanns ingen automat i närheten och varken jag eller min fru har rätt telefon för det. Det är otroligt nonchalant att anta att alla ska ha rätt telefon, säger Torbjörn Kagård.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Enligt Torbjörn var det många på Västertorpsvägen som fått böter.

– Vissa hade tre fyra stycken som satt på sin bil, de trodde väl precis som jag, att de hade satt upp skyltarna innan automaterna var på plats och att man kunde stå parkerad på samma plats i en vecka.

Nu införs p-avgifter i hela Hägersten

När Torbjörn upptäckte sin bot tog han kontakt med parkeringsvakterna i området och frågade var automaterna finns.

– Då finns det alltså tre parkeringsautomater i hela Västertorp. Om man parkerar på den delen av Västertorpsvägen som är närmast Bredäng måste man till exempel gå nästan en kilometer för att komma till en p-automat. Det stod inte på skylten åt vilket håll man skulle gå ens, säger han.

Nu har Torbjörn valt att bestrida boten och börjat sätta upp lappar på alla lappade bilar i Västertorp med en uppmaning till alla drabbade bilägare att göra detsamma.

– Jag tycker att idén med de nya parkeringsreglerna är bra, men då måste man göra det möjligt för oss som bor här att kunna ta del av det nya systemet på ett rimligt vis, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Enligt Erik Söderberg, pressansvarig på trafikkontoret, har man fått in flera klagomål om för få automater i stadsdelen. Men han menar att de som finns placerats smart.

– I ytterstaden är automaterna strategiskt placerade vid infarterna. Tanken är att man betalar för parkering när man åker in i ett område och parkerar sedan på platsen utan att behöva gå tillbaka till automaten. Samtliga går att finna på vår hemsida, säger han och tillägger:

– Parkeringsautomaterna ska ses som ett komplement till stadens kostnadsfria tjänst, Betala P och vårt talsvar 0770-991 991.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48