INVIGNING. Det nya, fullstora, ridhuset i Sättra mäter 20x60 meter och har kostat 12,5 miljoner kronor att bygga. Foto: Charlotte Årling

På söndag invigs Väsbys nya ridhus i Sättra

Det har tagit ett par år och mer än tio miljoner kronor, men nu är det nya ridhuset på plats i Sättra. Invigningen sker den här helgen.

  • Publicerad 07:15, 31 aug 2018

Söndagen den 2 september invigs Väsby ridklubbs nybyggda ridhus i Sättra. Det är kommunen som har stått för bygget, som har kostat 12,5 miljoner kronor. Enligt de senaste uppgifterna har kostnaderna inte dragit iväg och budgeten har kunnat hållas.

Det nya ridhuset är stort. Det mäter 20 x 60 meter och innebär mycket bättre möjligheter till ridundervisning och tävlingar för klubben. I förlängningen innebär det att fler kommer att kunna rida.

Totalt lägger kommunen 20 miljoner kronor på att rusta upp ridanläggningen i Sättra, som också inkluderar nya boxplatser, ny kafélokal och administrationslokaler, upprustning av utomhusmiljön med mera.

Under invigningsdagen blir det visning av anläggningen, prova-på-ridning för barn och vuxna, riduppvisning, ansiktsmålning och möjlighet att hälsa på hästarna. Ridklubben bjuder på varmkorv, dryck, kaffe och bulle. Under invigningsdagen kommer också den första av de nya skyltarna för Väsby Friluftsområde, där ridklubben ingår, att avtäckas.

Arrangörer är Upplands Väsby kommun och Väsby Ridklubb.

LÄS MER:

Intensiv bygghöst på ridklubben

Klartecken för Sättras nya ridhus

Fler nyheter i Vi i Väsby

Agnetha i Carlslund tänker redan på julen

Nyheter Hjälper familjer som inte har råd med klappar och mat Sommaren har precis tagit slut, men Agnetha Olofsson i Carlslund tänker redan på julen. För sjunde året i rad hjälper hon familjer som har det ekonomiskt tufft med klappar och julmat.söndag 15/9 7:15

En anhållen efter skottlossning i Upplands Väsby

Nyheter Flera personer larmade polisen på lördagsmorgonen En man är anhållen misstänkt för vapenbrott efter skottlossningen på lördagsmorgonen i Apoteksskogen i Upplands Väsby.lördag 14/9 16:55
Stockholm Direkt