Paketen svämmar över

Paketburarna är överfulla hos flera utlämningsställen på öarna. Nu uppmanas mälaröborna att hämta sina paket. – Just nu är det kaos, säger Henrik Pettersson, alltiallo på Bröderna Jansson elcykelcenter.

  • Publicerad 07:15, 13 dec 2019

Vi skickar tillbaka dem efter 14 dagar.

Ägarna till Bröderna Jansson elcykelcenter öppnade sin verksamhet runt midsommar. Vid sidan av cykelförsäljningen har butiken även paketutlämning. Efter några lugnare månader har antalet paket ökat explosionsartat de senaste veckorna.

– Vi har mellan 1 400 och 1 500 paket, just nu, säger Henrik Pettersson.

Volymerna har varit oväntat stora och antalet paket har ökat sedan Black Friday. Henrik Pettersson tror att det kommer fortsätta hela vägen fram till jul. Butiken måste ta emot alla de paket som skickas ut från avsändarna, men de sparas inte hur länge som helst.

– Vi skickar tillbaka dem efter 14 dagar, säger han.

För att lösa situationen har personalen fått flytta om inne i lokalerna.

Bland kunderna som hämtar ut paket finns även en förvåning över volymerna som växer för varje dag.

– Oj, så många paket, säger de, säger Henrik Pettersson.

Även Cirkle K i Träkvista har trångt på lagret. Bland annat sedan Postnord haft problem med sin SMS-tjänst som informerar kunden att deras paket finns att hämta.

– Det har varit mycket sedan Black Friday, men lättade lite efter förra helgen. Vi har begränsade lagerplatser, så folk får gärna hämta sina paket så fort de kan, säger Per-Olof Leopoldson, ägare.  

På Ica-butiken i Tappström har det varit fulla hyllor länge och anpassad personalstyrka för att kunna hantera situationen.

– Kunderna får gärna vara snabbare att hämta sina paket, säger Cissi Wranning, kassachef.

Hon upplever att visa kunder medvetet avvaktar uthämtning.

– Det har hänt att de har sagt att de har ett paket men ska få ett till och väntar. Det är inte så kul att höra, säger hon.  

Här kan du träna ute på Mälaröarna

Nyheter Ella Söderberg tipsar om enkla övningar på utegym Utegym finns det runt om på Mälaröarna. Men vad gör man med alla stockar och bräder och hur kommer man igång med träningen? Vi bad vår reporter, tillika redaktionens träningsexpert, att ge oss lite...fredag 17/1 16:00

Derby: Ekebyhovskolan möts i Vi i femman

Nyheter Dags för kvartsfinal Till vardags har de klassrummen bredvid varandra i Ekebyhovskolan. Men i kväll möts de i radiohuset för att kämpa om en plats i semifinalen i Vi i Femman.torsdag 16/1 15:45

Här inleds jätteprojektet som ska säkra Stockholms el

Nyheter Elkablar grävs ned under Drottningholmsbron Elkablar, tjocka som trästammar, ska grävas ner under Stockholm, för att ge nog med elektricitet till den växande staden. Ett jätteprojekt som kommer ställa till det hela vägen från Beckomberga i...torsdag 16/1 11:20