Förbereder. Marja Conradsson förbereder lagret i butiken för att kunna ta emot paket från Postnord. Foto: Martin Andersson

Paketutlämning testas på Adelsö

Väntan har varit lång, men nu kan Adelsöborna till slut få paket levererade till ön. Adelsö butik har skrivit avtal med Postnord om en provperiod. – Spontant känns det jättebra, säger Marja Conradsson, butiksägare.

  • Publicerad 01:15, 2 nov 2019

Folk är superglada för det här här ute.

I flera år har föreningen Värna Adelsö och politiker bosatta på ön drivit frågan om att låta butiken bli utlämningsställe för paket.

Nu ser Postnord över servicen och nyligen skrevs avtal med Adelsö butik som gäller under ett halvårs provperiod som del i ett pilotprojekt med valbart utlämningsställe.

– Vi har lyssnat av med kunderna och kan behöva göra tillägg i vår service. Det lämpade sig så bra att vi hade en intresserad handlare och intresserade kunder i området, säger Mathias Olsson, chef för retail på Postnord.

Det gäller dock inte alla paket.

– Om du är inne på en e-handlare får du välja var du ska hämta ditt paket. Där kommer vi komma upp. 60 procent av Sveriges e-handlare har det här avtalet med Postnord att kunden kan välja var paketet ska hämtas ut, säger Marja Conradsson.

Projektet pågår från och med den 1 november.

Marja Conradsson driver butiken med sambon Martin och bor på Adelsö. Hon ser att projektet kan fylla en viktig funktion.

– Som Adelsöbo känns det helt fantastiskt och superskönt att slippa åka till Tappström om man inte har något annat ärende dit, säger hon.

Butiken får ingen ekonomisk ersättning för tjänsten, men Marja Conradsson ser möjlighet till andra uppsidor.

– Det de bidrar med är att driva trafik till butiken. Därför ville vi också ha en testperiod för att se om den trafiken är relevant och positiv, säger hon.

Butiken gick nyligen ut på sin Facebooksida och berättade om projektet.

– Vi har fått jättemycket kommentarer. Folk är superglada för det här här ute, säger hon.

Enligt Marja Conradsson kan inte Postnord ge någon siffra på hur många paket som faktiskt kommer att hämtas i butiken.

– Det är inte alla e-handlare som har avtalet och det är kundens val. Då kan de välja andra, säger hon.

Denice kan vinna pris på Lärargalan

Nyheter Gala. På måndag kan Ekebyhovs Denice Sverla vinna: ”Jag är en prestationsmänniska” Hon njuter varje dag på jobbet. Ekebyhovsläraren Denice Sverlas arbetsglädje har fått hennes elever att nominera henne till Lärargalan. – Då vinner vi tillsammans, säger hon.torsdag 14/11 11:25

Hon blir ny vd för Ekerö bostäder

Nyheter Rekryteringsprocessen är över. I veckan presenterades Ann Söderström som ny vd för Ekerö bostäder. Men hon börjar inte förrän till våren.lördag 9/11 1:15

Svårt för Fittjabussen att hinna med färjan

Nyheter Fastnar i köer. Vissa bussturer har tvingats vända Den nya busslinjen till Fittja har problem med framkomligheten. När bussen fastnar i köer på Slagstasidan har förarna svårt att hinna till färjan.lördag 9/11 1:15